Vegetarisch kookboek: praktische reviews

Een nieuw vegetarisch kookboek uitproberen vinden wij altijd fantastisch. Je gaat naar de boekenwinkel (ja, wij vinden struinen in een boekenwinkel altijd super leuk!) of wanneer je geen tijd hebt, bestel je er een online. Toen wij begonnen met vegetarisch koken was het even zoeken. Want we willen wel graag gezond eten en voldoende energie hebben. Dus dan moet je zorgen dat je voldoende peulvruchten en B12 binnen krijgt bijvoorbeeld.

Een vegetarisch kookboek helpt hierbij. Je krijgt inspiratie voor gerechten en zodra je zoals wij al aantal jaar vegetarisch kookt, kun je zelf recepten bedenken. Of bestaande recepten naar je eigen hand zetten. Een beetje van jou en beetje van het vegetarisch kookboek zeg maar. Wij delen daarom graag onze ervaringen met verschillende vegetarische kookboeken.

Waar letten we op?

We zullen nieuwe en oudere kookboeken behandelen. Het spreekt voor zich dat we altijd een aantal recepten uitproberen. Om zo te kunnen oordelen of recepten bijvoorbeeld makkelijk te volgen zijn, de beweerde bereidingstijden kloppen en wat onze algemene indruk is. Ook kijken we naar of de recepten makkelijk te verkrijgen zijn. Je kent het wel, dan wordt er een 1 of ander exotisch ingrediënt genoemd wat niet te krijgen is bij je supermarkt om de hoek.

Sander en ik zijn verwend en hebben veel toko’s in onze buurt, voordeel van in een grote stad wonen, maar we weten ook dat niet iedereen dichtbij een toko woont. Al is het wel iets wat heel erg fijn is als vegetariër. Je kunt veel meer gerechten maken, omdat juist buitenlandse keukens vaak veel meer vegetarische gerechten bieden dan de Nederlandse keuken. Gelukkig zijn lastig te vinden kruiden online goed te verkrijgen.

Dus ben je op zoek naar een fijn vegetarisch kookboek? Of aan het oriënteren? Lees de reviews over onze ervaringen met onderstaande verschillende vegetarische kookboeken. Heb je zelf nog een tip, laat het ons weten! * We zijn net gestart met deze rubriek, het kan dus zijn dat het aanbod nog niet zo groot is. We werken er hard aan!

Reviews