baobab-vegetarisch-restaurant-fuerteventura

Vegetarische restaurants op Fuerteventura

Als vegetariër wil je ook tijdens je vakantie op Fuerteventura lekker eten. Tijdens een eerder verblijf op een van de Canarische Eilanden, vonden we niet veel vegetarische (of vega vriendelijke) restaurants. We hadden er dus een hard hoofd in dat Fuerteventura wel een groot aanbod had.  Gelukkig kregen we geen gelijk. Er is weliswaar niet overal een vegetarisch restaurant te vinden op Fuerteventura, maar wel voldoende keuze.  Wellicht zijn er nog andere vegetarische restaurants op Fuerteventura waar je prima kunt eten als vegetariër. Mocht jij die weten, dan horen we graag jouw ervaring.

 

Vegetarische restaurants op Fuerteventura in Lajares, (Noord)

Dit dorpje blinkt uit in biologisch, verantwoord en vegetarisch eten. Ideaal dus voor ons als vegetariër. In ieder restaurant waar wij kwamen, was er veel tot voldoende keuze op de kaart.  Onze favorieten op Fuerteventura op een rijtje:

 

Canela restaurant bar

Simpel cafe/restaurant met veel keuze in dit dorpje op Fuerteventura. We waren zo verrast door de vele vegetarische gerechten dat we kozen voor de falafel. Niet erg origineel, maar wat hadden we daar zin in! De bediening is vriendelijk en heeft een redelijk tempo.

canela-vegetarisch-restaurant-fuerteventura
Canele Cafe in Lajares

Maza restaurant

Dit kleine restaurant in het centrum van Lajares heeft een heerlijk zonneterras. Klein maar fijn. Ook hier voldoende keuze. Sander koos voor een baguette met groentes (vegan!) en ik voor een vegetarische linzensoep. Beiden goed van smaak voor een prima prijs. Een goede start voor onze vakantie op Fuerteventura.

 

Return Bar-Restaurant

Op een van onze eerste avonden op Fuerteventura belanden we hier. Heerlijke mix van een bar en cafe. Restaurant zou ik het niet noemen. De pizza die we aten, was ok. Wel hadden ze nog veel meer op de kaart dan pizza. Van vegetarische noodles tot veel vegetarische tapas.

obvio-vegetarisch-restaurant-fuerteventura
Obvio

 

 

Obvio

Hier kun je niet eten, maar wel vegetarisch eten halen. Tofu, vegetarische (spinazie)burgers, vegetarische worstjes en biologische groenten en fruit. Ook vind je hier mooie handgemaakte tassen en sieraden en allerlei kunst.  Leuk om eens naar binnen te lopen.

We zagen niet veel winkels op Fuerteventra zoals deze.

 

Vegetarische restaurants op Fuerteventura in Corralejo (Noord-West)

Baobab, hemel op aarde voor de veganist

Dit is echt een aanrader!  Verrast waren we dat er op Fuerteventura zo’n vegan restaurant zit. Deze vegan spot zit ver van het toeristengedruis aan de kust. Aan een plein met andere restaurants en eettentjes springt dit vegan restaurant er met kop en schouders bovenuit. Ze serveren heerlijke smooties met groenten en fruit. Frisse en originele salades en sandwiches waar het water je in de mond loopt. En ook nog alcohol. Dikke aanrader dus.

baobab-vegetarisch-restaurant-fuerteventura
Baobab vegan restaurant

 

H20 restaurant

We zijn hier uiteindelijk niet binnen geweest. De kaart zag er op zich veelbelovend uit. Met voldoende vegetarische opties. Ben jij hier toevallig  wel wezen eten toen je op Fuerteventura was? Laat het ons je ervaring weten.

h20-vegetarisch-restaurant-fuerteventura

Vegetarische restaurants op Fuerteventura in El Cotillo, (Noord-West)

Wat een schattig dorpje in Fuerteventura is dit. Helaas is de keuze in vegetarische restaurants hier wat minder. Maar gelukkig vonden we nog een leuke plek om te eten!

 

Puerte Dulce

Na wat rondstruinen gingen we zitten bij Puerto Dulce. Een enthousiaste jongen hielp ons aan een menukaart en drinken. Ze hebben sojamelk voor de cappuccino en veel vegetarische opties. Bijvoorbeeld hummus met worteltjes en een toast met mozarella en tomaat. Naast lekker eten trakteert dit vega-vriendelijke restaurant anex lunchspot je ook nog op uitzicht op zee. Prima plek dus voor een lunch en/of een koffietje. De veganist heeft wat minder keuze.

puerte-dulce-vegetarisch-restaurant-fuerteventura
Pepers bij Puerte Dulce

Zin gekregen om het vliegtuig te pakken? Lees ook onze tips voor Fuerteventura!