vegetarisch-restaurant-barcelona

Vegetarisch restaurant in Barcelona | Spanje

Barcelona. De stad van Antoni Gaudí, zon, zee, strand en Las Ramblas. Cilla Schot bracht een bezoek aan deze fantastische stad. Lees haar tips en ga smullen bij een vegetarisch restaurant.

Bij Spaans eten denk je vast aan paella en tapas. En veel vlees en vis. Maar ook de vegetariër kan in deze wereldstad genieten van heerlijke diervriendelijke maaltijden tegen scherpe prijzen. Lees alle tips voor een goed vegetarisch restaurant in Barcelona.

Op internet zijn genoeg tips te vinden voor een goed vegetarisch restaurant in Barcelona. Voordat ik met een vriendin naar Barcelona ging, stelde ik mijn eigen ‘restaurantlijst’ samen. Tijdens deze stedentrip was ik vastbesloten een paar van die restaurants te bezoeken. Meestal schiet dat er bij in omdat je op de plaats van bestemming nét niet in de buurt bent. Of je komt andere leuke eettentjes tegen. Maar dit keer wilde ik minstens één keer ergens eten waar genoeg keuze was uit vegagerechten.

Vegetarisch restaurant Barcelona: Veggie Garden

Veggie-garden-Barcelona-cillaOns hostel bleek in een goede wijk voor vegetariërs te zitten. In El Raval, grenzend aan Las Ramblas, zijn flink wat vegetarische restaurants te vinden. Zo ook het vrolijke Veggie Garden aan de Carrer dels Àngels 3. Al het eten is veganistisch. Je kunt zelf een driegangenmenu samenstellen voor 8,50 euro inclusief water of wijn. Ook is er een dagmenu voor die prijs waarbij je de keuze hebt uit verschillende hoofdmaaltijden. Op de kaart vind je niet alleen een veganhamburger, maar ook gerechten die geïnspireerd zijn op de Indiase keuken. Zo hebben de koks het vooral druk met het bereiden van thalis, een maaltijd met rijst, brood en variatie aan kleine groentegerechten. Het was trouwens wel even zoeken naar dit vegetarische restaurant met terras omdat nummer 3 op een onlogische plek zit. Als ook jij het in eerste instantie niet kunt vinden, zoek dan naar La Cabana op de hoek. Veggie Garden zit schuin aan de overkant.

Vegetarisch restaurant Barcelona: Dostrece

Vegetarisch-restaurant-barcelona-2 vegetarisch-restaurant-barcelona-dostreceDostrece stond niet op mijn lijstje, maar we ontdekten dit eettentje op de eerste dag. Het zit in een zijstraat van Las Ramblas. Helaas hadden we net ergens anders gegeten. Daarom zijn we een paar dagen later voor het ontbijt teruggegaan naar Carrer Carme 40. Nou ja, eigenlijk een brunch. Eindelijk eens iets anders dan een broodje kaas, namelijk een sandwich met aubergine, mozzarella, rode pesto en rucola.

Daarnaast namen we een smoothie. Ook vegans hebben hier keuze genoeg. Er zijn zelfs veganistische gebakjes. Toen we bij Dostrece aten, wisten we niet zeker of de simpel ingerichte zaak ook ‘s avonds open zou zijn. Maar op de website staat dat je er ook terecht kunt voor het diner en cocktails.

Vegetarische Tapas in Barcelona

vegetarisch-restaurant-barcelona-cerveceria-catalanaAls je in Spanje bent, moet je natuurlijk tapas eten. Een ideale maaltijd voor de vegetariër. Een vriend had Cerveceria Catalana aangeraden. Op internet kwam ik voornamelijk enthousiaste reacties van gasten tegen. “Een restaurant waar je wel geweest moet zijn”, aldus een van de bezoekers. Een ander noemt de zaak het beste tapasrestaurant van Barcelona. Ook reisgidsen prijzen de tapasbar aan. En dat merk je. Het is er dringen geblazen. Er schijnt altijd een rij te staan. Dat zagen we toen we overdag langs fietsten om een tafel te reserveren voor de avond. Dat was trouwens niet mogelijk. Op goed geluk gingen we daarom vroeg in de avond terug. We hadden ons geestelijk voorbereid op een lange rij, maar we hadden mazzel. Er was direct een tafeltje vrij op het terras. Tijdens ons diner stonden er opnieuw mensen te wachten voor een plek.

De tapasbar, te vinden op de Carrer de Mallorca 236, biedt niet heel veel vegetarische tapas, maar ze zijn wel heel lekker! De rij is dus terecht. We kregen geen genoeg van een taartje met geitenkaas. Verder aten we brood met aioli, pepers, gegrilde aubergines, champignons en een montaditos (stokbroodje) met vier soorten kazen. Er waren tapas met artisjokken. Natuurlijk staat ook de patatas bravas (aardappels met saus) op de kaart en diverse salades. Er was geen Engelse versie van de kaart met tapas van de dag. Met behulp van Google Translate vonden we daar ook nog enkele vegetarische varianten. Al met al dus genoeg om van te genieten.

Nog meer vegetarische tapas Tapa Tapavegetarisch-restaurant-barcelona-tapa-tapa

Later hebben we een keer tapas gegeten bij een vestiging van Tapa Tapa aan de chique winkelstraat Passeig de Gràcia. Daar hadden ze onder meer kaaskroketjes, gegrilde groenten en risotto met drie kazen op het menu staan. Toch merkten we direct kwaliteitsverschil met het eten van Cerveceria Catalana. Maar als we daar niet waren geweest, hadden we Tapa Tapa ook goed gevonden.

Vegetarisch restaurant Juicy Jones in Barcelona

vegetarisch-restaurant-barcelona-juicy-jones vegetarisch-restaurant-barcelona-juicy-jones-1Op de laatste avond liepen we toevallig tegen Juicy Jones aan. Dit was een vegetarisch restaurant wat ik online was tegengekomen. Mijn vriendin spotte de kleurrijke zaak aan de Carrer Hospital 101. Want Juicy Jones valt op door vrolijke muurschilderingen die je al ziet als je naar binnen kijkt.

Ook hier kun je kiezen voor een dagmenu van drie gangen voor nog geen 10 euro. Daar krijg je ook nog water of wijn bij. Je betaalt extra als je een van de vele bijzondere milkshakes of fruitsappen wil proberen. En dat moet je gewoon doen. Het heet niet voor niets Juicy Jones.

Algemene tips voor vegetarisch eten in Barcelona

Nog een algemene tip. Vermijd de restaurants en terrasjes op Las Ramblas. Daar betaal je veel meer en het eten is niet altijd kwalitatief beter. En ohja, ga daar zeker niet naar de Jamón Experience. Want dan sta je als vegetariër opeens in een hammuseum!

Door: Cilla Schot