vegetarisch-almaty-mycafe

Vegetarisch eten in Almaty: food guide

Vegetarisch eten in Almaty? Kan dat? Wanneer je aan eten in Kazachstan denkt, dan is dat toch met name vlees. Heel veel vlees. En ja, de Kazachen eten ook praktisch alleen maar vlees. Een gerecht zonder vlees, is geen gerecht. Dit komt met name doordat ze strenge winters hebben en dus aangewezen zijn op vee. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die iets bewuster worden, en daardoor kun je in de Westers georiënteerde cafés en restaurants redelijk vegetarisch eten.

Grappig detail wat wij bij veel restaurants en cafe’s opmerkten: er waren watersproeiers om je koel te houden op het terras. Dus zit je lekker te eten, gaat ineens een watersproeier aan boven je hoofd. Je krijgt niet gelijk een plens water over je eten, gelukkig. Het is een subtiele nevel. Wel gek, in Nederland heb je dat niet. Wel dus in Almaty. Let op: er zijn bijna tot geen vegetarische restaurants in Almaty. De vegetarische restaurants die er wel zijn, hadden korte openingstijden en enigszins uit de route dus die hebben we niet bezocht. Uiteraard noemen we ze later in dit artikel. Daarom geven we een overzicht van alle restaurants waar goede vegetarische opties zijn.

Onze ervaringen met semi-vegetarische restaurants in Almaty op een rijtje:

#1. Safran

vegetarisch-almaty-6

Libanees restaurant met veel keuzes in mezzes en hummus. Ook smaakvolle falafel. En niet te vergeten: heerlijke pinot grigio! We zijn hier zelfs twee keer geweest. We zijn beide keren buiten wezen eten, maar binnen is het ontzettend mooi ingericht. Tijdens de wintermaanden is het dus geen straf om binnen te eten. Het lieve en behulpzame personeel spreekt niet echt Engels, maar ook hier komt het Russisch taalboekje goed van pas. Zeker weten een aanrader!
Website

#2. My cafe

vegetarisch-almatymycafe2

Wat is My Cafe leuk! En ze hebben zelfs op de kaart staan dat ze vegetarische opties hebben. Wow, dit is het eerste café wat we tegenkwamen dat dit had! Ik nam een rijstburger en die was erg lekker. Er was nog veel meer vegetarisch op de kaart, maar jammer genoeg hadden we niet zo’n honger. Dus het bleef even bij deze burger en voor Sander wat frietjes. De smoothies en koffie zijn ook erg goed hier. De inrichting doet niet onder aan een hip restaurant in Amsterdam of Rotterdam. Al zijn de watersproeiers ook hier actief. Ze hebben een overdekt buitengedeelte, wat fijn is. Zeker wanneer het stortregent maar nog steeds 25 graden is. Dikke aanrader!
Website 

 

#3. Daredzhani

vegetarisch-almaty-5

Dit Georgische restaurant heeft –wonderbaarlijk– een aardig rijtje met vegetarische opties voor de niet-vleeseters. Omdat Sander nogal van wijn houdt, probeerden we natuurlijk ook de Georgische wijn. En ja, die smaakt goed! De inrichting is erg gezellig. Het personeel spreekt klein woordje Engels. Aanrader!
Website 

 

#4. Bollywood

Heerlijk vegetarisch eten in Almaty doe je bij dit Indiase restaurant. Een restaurant waar ze de Engelse variant van Suzanne gingen zingen. Eehhm, ja echt waar. Zit je in Kazachstan, hoor je ineens Suzanne, ik ben stapelgek op jou…. Het eten was goed. Veel vegetarische opties zoals je van een Indiër gewend bent en je mag de restjes meenemen naar huis. De bediening spreekt enigszins Engels, de eigenaar sowieso, maar die komt uit India. Grappige plek om te eten. Maar we zouden er voor de inrichting niet terugkomen, wel voor het eten.
Website

 

#5. Del papa

Si si prego! Vlakbij My Cafe zit Del Papa. Wat een fantastische spaghetti-pompodori heb ik daar gegeten zeg. We aten ook nog een geroosterd broodje met champignons, kaas en truffel. Ik likte er mijn vingers nog net niet af. Hier kun je dus lekker vega uit eten. Het sfeervolle terras zit aan een grote straat, dat kan wat storend zijn. Wanneer het buiten wat donkerder wordt, gaan de lampjes aan en is het heel romantisch en gezellig. Kaart is in het Engels. Personeel spreekt mini-woordjes Engels.
Kabanbay batyra 83, Almaty 050000, Kazachstan
Website 

 

#6. Travellers cafe

Café waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren met een groot (schaduwrijk) terras. Fijne koffie en Engelse kaart. Het personeel daarentegen sprak geen Engels. Wel lekkere broodjes en een fruitontbijt.Website

 

#7. Shakespeares pub

We werden meegenomen door een Kazachse vriendin naar de Shakespeare Pub. Wij zouden zelf tijdens een reis niet zo snel zo’n pub binnenstappen. Want tijdens het reizen houden we ervan om zo min mogelijk westerlingen op te zoeken. En in een Britse pub, tja daar zit je dus dus als het ware in het hol van westerlingen.
Desondanks heb ik hier een lekkere Indiase groentecurry op. De pizza die Sander had was niet goed. Wanneer je het leuk vindt om expats tegen het lijf te lopen, dan is dit een prima plek. Of wanneer je echt helemaal niks bakt van het Russisch, no worries, hier kun je jezelf verstaanbaar maken met Engels. Maar voor echt lekker vegetarisch eten in Almaty moet je niet hier zijn.
Website

 

#8. Rumi

vegetarisch-almaty

Tegenvaller qua eten maar wel mooi qua inrichting: Rumi. Het is een lust voor het oog, maar helaas niet voor je maag om hier te zitten. Er is niet veel keuze voor vegetariërs, alleen wat salade of soep.
Website
Meer info

 

#9. Malden

Onderdeel van een keten. In Shymkent hadden we ook bij een Malden gegeten. Al was dit een compleet andere ervaring. Voor het ontbijt was dit een prima plek.

vegetarisch-almaty1

Meer vegetarisch eten in Almaty: vegetarische restaurants

Govinda

Dit Indiase, vegetarische restaurant in Almaty was maar tot 20.00 uur open. En dicht op zondag. Aangezien wij iedere keer in een weekend in Almaty waren, schoot dit dus niet zo op.
Meer info

 

Eco Bar

Lastig te vinden en is gekoppeld aan een yoga wellness club. Je vindt het in een grote werktoren. Wij kwamen aan en helaas waren ze dus gesloten. Bleek dat je hier voor 19.00 uur moet eten. Het zag er wel gezellig uit en alles is vegetarisch en gebaseerd op ayurvedisch eten.
Website

 

The Green Choice

Helaas geen tijd gehad om deze tent te bezoeken. Volgens mij wel de moeite waard. Dus mocht je hier geweest zijn, laat het ons weten :). Kortom je kunt dus best ok vegetarisch eten in Almaty
Website

Meer weten over reizen in Kazachstan? Lees dan onze blogs en tips. Of lees alle tips voor Almaty.