vegan-restaurants-berlijn

6x vegan restaurants in Berlijn

Vegan restaurants in Berlijn! Als een kind in (gelatinevrije) snoepwinkel, zó voelden we ons. Wat kun je toch fan-tas-tisch vegan eten in Berlijn. Met name in Friedrichshain was het aanbod reuze. Overal waar je kijkt: vegan dit, vegan dat… en bij alle ‘gewone’ restaurants zijn er altijd wel vega en vegan opties. Wat zouden wij hier graag willen wonen, alleen al voor het eten (niet voor de koude winters). Ook in alle supermarkten valt er voor vegans wat te kiezen. Wat fijn!

Onze tips voor vegan restaurants in Berlijn

#Kopps (vegan)

Linienstraße 94, 10115 Berlijn. Website
Kopps is een wat duurder restaurant maar zeker de moeite waard om eens te bezoeken. De bediening is vriendelijk en vlot. Ze brouwen ook hun eigen bier, die we natuurlijk moesten proeven: heerlijk! Het eten varieerde van gazpacho met aardbei tot een steak van pastinaak. Alles was echt lekker. Waar wij het meest verbaasd over waren, was de vegan eiersalade. Jeetje! De smaak en structuur was praktisch hetzelfde als een dierlijke eiersalade.

vegan-restaurants-berlijn

vegan-restaurants-berlijn

#Hum vegan cuisine (vegan)

Raumerstraße 38,  10319 Berlin, 10437 Berlijn. Website
Toen ik de inhoud van mijn lepel met Vietnamese curry van Hum proefde, verscheen er een grote glimlach: wát een heerlijke smaken! Dit restaurant in Pretzlauerberg is razendpopulair. We hadden mazzel dat we op een maandag rond 14.00 nog een plekje hadden. Het terras zat bomvol en ook binnen zat het gezellig vol (terwijl het 28 graden was). Bediening is wat traag, maar het eten is lekker en alles is 100% vegan! Ook onze Duitse vriend at mee. Hij eet zelden vlees (wel vis en dierlijke producten), maar vond het superlekker. Sterker, we krijgen nu steeds meer WhatsAppjes dat hij veel vaker plantaardig kookt!

vegan-restaurants-berlijn vegan-restaurants-berlijn

#The Bowl (vegan)

Warschauer Str. 33, 10243 Berlin. Website
Tijdens een van mijn andere trips naar Berlijn lunchte ik hier. De plek is erg centraal, vlakbij metrostation Warschauer Straße. The Bowl zit boven een vegan supermarkt en naast een vegan schoenenwinkel. Al het eten zit – hoe kan het ook anders – in een kom. Je kunt kiezen uit allerlei plantaardige variaties. Ook hebben ze gezonde smoothies enn voor de alcoholliefhebbers gelukkig een biertje ;).

vegan-restaurants-berlijn

# Vöner (vegan)

Boxhagener Str. 56, 10245 Berlijn. Website
Altijd al eens plantaardige döner kebab willen proeven? Ga dan eens langs bij Vöner. Dit kleine Vöner kebab-snackbarretje is vlakbij metrostation Ostkreuz. Onze Duitse vrienden werden steeds enthousiaster toen ze meer van hun vegan döner aten. En wij ook! De smaak en structuur is erg goed. We zouden Vöner wel aanraden om een lekkere krachtige vegan knoflooksaus erbij te doen. Dat maakt het net iets meer af.

vegan-restaurants-berlijn

vegan-restaurants-berlijn

#Brammibal’s (vegan)

Maybachufer 8, 12047 Berlijn. Website 
Zin in een zoete donut? Maar wel plantaardig? Bij Brammibal’s haal je je hart op. We liepen langs dit cafeetje. Helaas hadden wij net op de markt een falafel gegeten. Maar het ziet er leuk uit! Wanneer je er bent geweest, laat je het ons weten?

brammibals

#Tung Long

Vlakbij de Klunkergarten. In de straat ernaast.
Nóg een Vietnamees in ons rijtje. Deze is supercheap en heeft vegan opties. Helaas ook veel vlees op de kaart. Maar wanneer je in Neuköln bent en je bent de Klunkengarten zat, dan rol je hier zo naar binnen. Voor 5 tot 7 euro heb je al een hoofdgerecht. En vega springrolls voor 2,5 euro. Geen geld toch?

vegan-restaurants-berlijn

Dit is maar een selectie uit waar we zijn geweest. Er is nog zoveel meer! Ben jij bij vegan restaurants in Berlijn geweest waar je helemaal wild van wordt? Laat het mij weten!

Meer weten over leuke niet toeristische dingen om te doen? Ik heb aantal tips van de locals speciaal voor jou op een rijtje gezet. Op aanraden van mijn Duitse vrienden die in Berlijn wonen.

Reizen naar Berlijn doe je natuurlijk met de trein! Met NS International boekte ik mijn treinticket naar Berlijn. Binnen zes uur sta je op Duits grondgebied met alle vegan lekkernijen lonkend vanuit de vitrines!

Viel Spass!