vega-hotspots-madrid

Vega hotspots in Madrid | Spanje

Vega hotspots in Madrid zijn er genoeg! Tijdens mijn verblijf in Madrid om Spaans te leren, moest ik natuurlijk ook wel eens wat eten. Helaas had ik niet heel veel tijd, maar gelukkig genoeg tijd om een aantal vega(n) restaurantjes uit te proberen. Hieronder vind je mijn top 3 van plekken waar je écht vegetarisch of vegan gegeten moet hebben!

 

Vega hotspots in Madrid nummero 1# Viva Burger
vega-hotspots-in-madrid-viva-la-vida

Deze tip kreeg ik van mijn docente Spaans. Zij eet ook regelmatig vegetarisch en vegan. Hoe toevallig! Gelukkig hebben ze niet alleen burgers. Je hebt keuze uit: wraps, salades en burgers. Alles op de kaart is vegan. Ze hebben heerlijke koffie maar ook voor een borrel kun je hier terecht. Het leuke is dat je ook buiten op het terras kunt zitten. Heerlijk wanneer het zonnetje schijnt! Ik vond het er gezellig druk. De bediening was vriendelijk. En het toilet vond ik ook leuk. Kortom, ik zou hier zeker weer heen gaan wanneer ik in Madrid ben.

Locatie: centrum, Costanilla de San Andrés, 16. 28005 Madrid
Website 

 

Nummero 2# La Encomienda

vega-hotspots-in-madrid-la-encomienda

Dit restaurantje/lunchspot zit een beetje verstopt in de gelijknamige straat Ecomienda. Hip ingericht en rond 14.00 uur bomvol. Tenminste, toen ik er was. De kaart is uitgebreid en compleet plantaardig. Je kunt van de kaart kiezen, maar er is ook een menu del día. Deze kost ongeveer 12 euro. Je krijgt dan een vegan 3-gangenlunch! Sfeer is fijn. De gerechten op de kaart vond ik wel wat duur gezien de kleine porties. Ik raad je aan om te kiezen voor het menu del día. Bediening is vriendelijk en snel.

Locatie: centrum, Calle Encomienda 19, 28012 Madrid
Website

vega-hotspots-in-madrid-la-encomienda-eten

Nummero 3 #Vegan Bar Pura Vida

vega-hotspots-in-madrid-pura-vida
Vlakbij La Encomienda zit deze bar. Ook hier heb je een menu del día. En je kunt hier terecht voor Spaanse vegan tapas. Whohoo!
Locatie: centrum, Calle López Silva 4, Madrid
Website 

 

Nummero 4#Level Bistro

Goede verhalen over gehoord. Je kunt buiten en binnen zitten. Helaas zelf niet genoeg tijd om er te eten. Ik kwam te laat aan. Ze gingen al sluiten. Ben jij hier geweest? Hoor graag je ervaringen!

Locatie: Centrum (naast Retiro park), Avenida de Menéndez Pelayo 61, Madrid
Website

 

Nummero 5#Zelf koken

Wil je niet uit eten? Maar gewoon zelf koken? Er zijn verschillen vega- en vegan-vriendelijke supermarkten. Eentje die ik fijn vond was NaturaSí, vlakbij metrostation Nuevos Ministerios (linea 2 en 6). Is wel aan de prijs. Er zijn wel nog andere health stores in Madrid.

Locatie:centrum, Calle Doctor Fleming 1, 28036 Madrid
Website