Waar kun je vegan eten in Porto?

Onze aanraders wanneer je vegan of vegetarisch wilt eten in Porto

Leven als een digital nomad in Porto vraagt natuurlijk ook om af en toe op ontdekking te gaan naar leuke vegan friendly restaurantjes. Hebben wij dat gedaan? Ja, natuurlijk! Ondanks dat we ook heel graag zelf koken (omdat we zo precies weten wat er in het eten gaat).

Er was niet heel erg veel vegan aanbod in Porto zelf. Maar, begrijp mij goed, je verhongert zeker niet 😉! Wat mij opviel is dat er relatief veel plekken waren waar ze met een buffet werken. En dat vindt Sander niet zo leuk. Iets met ‘gevoel van een all-inclusive-hotel’.  Dus buffetten hebben we niet bezocht. In de rij staan met je bordje heeft toch iets ‘goedkoops’, maar dit is persoonlijk. Er is niks mis met een buffet en sich. Dus vind je dat leuk, ga vooral wél even langs!

We hebben wel twee onbetwiste favorieten in Porto: Em Carne Viva en Essencia.

Vegan eten in Porto #1: Restaurant Em Carne Viva

Zo’n soort restaurant mis ik in Rotterdam. Een restaurant waar je echt beetje sjiek uit eten kunt, maar dan vegan! Niet de hele kaart is vegan, maar er wordt geen vlees of vis gebruikt in de gerechten. Alles is dus minimaal vegetarisch en er zijn voldoende vegan opties. De inrichting is klassiek maar wel met een kleine twist. Er is ook een mooie buitenplek om te eten, toen wij er waren, koelde het alleen in de avond teveel af om ontspannen buiten te zitten.

De bediening is professioneel en erg vriendelijk. Ik heb hier uiteindelijk drie keer gegeten. Met vriendinnen en daarna twee keer met Sander. Ze hebben hier ook menu del dia!

Adres:

Av. da Boavista 868
4100-421 Porto
Website 

 

 

Vegan eten in Porto #2: Restaurant Essencia

Toen ik samen met een van mijn vriendinnen een rondje ging joggen (ja, ik heb daar gejogd…heuvel op heuvel af…poeh! Haha) liepen we langs Essencia. Zag er leuk uit van buiten dus besloten we dat we hier samen met onze vriendjes wilden gaan eten zodra zij er ook waren. En zo gezegd, zo gedaan. Mijn vriendin eet bijna altijd vegetarisch, haar vriend is flexitariër. Dus die waren ook wel benieuwd naar Essencia.

Essencia was ooit helemaal vegetarisch met vegan opties, maar zoals je wel vaker hoort, hebben ze uiteindelijk ook weer vlees en vis toegevoegd op het menu. Gelukkig nam niemand van ons vlees en hebben we allemaal één gerecht na vegetarisch/vegan gegeten. Sander en ik natuurlijk vegan.

Het eten was van goede kwaliteit, vol van smaak en de bediening erg vriendelijk en ze maakten graag een praatje. Het leek heel rustig toen we binnenkwamen, maar na een uurtje zat het bomvol! Maar goed dat we gereserveerd hadden. Dit kun je makkelijk doen via The Fork. Er is ook een buitenruimte maar die hebben we niet gezien omdat het al donker was toen we aankwamen. Een dikke aanrader om hier vegan te gaan eten in Porto.

Adres:

Rua Pedro Hispano 1196
4250-368 Porto
Website

Koffie, lunch en werkspots

Waar kun je nog meer vegan eten in Porto? De volgende plekken zijn niet geschikt voor een uitgebreid diner, maar wel voor een lekkere koffie of om even te gaan werken.

Casinha Boutique Cafe

En voor koffie en simpele lunch ben ik fan van Casinha Boutique Cafe aan de Av. Da Boavista. En dan vooral het buiten zitten. Zó fijn daar! Ze hebben qua lunch niet heel veel mogelijkheden voor vegans, wél voor vegetariërs. Maar je kunt aan ze vragen bij een aantal gerechten om het vegan te maken. Zo staat er bijvoorbeeld een salade op de kaart en die kan makkelijk vegan gemaakt worden. Ook kun je er een broodje met humus bestellen. De tuin is gewoon heel erg fijn en goed om te weten, ook hier zou je kunnen werken.

Adres:

Avenida da Boavista, nº 854
Porto
Website

 

Quintal Bioshop

Moet je ook af en toe werken? Dan is Quintal Bioshop perfect. Vegan cakejes, lunch en cappuccino. De winkel zie je zodra je het pand instapt en achterin is het ‘café’-gedeelte. Mét plek buiten, plus goede wifi-connectie voor digital nomads. Ook op het terras. Yesss!

Adres:
Rua do Rosário 177
4050-124 Porto

Website

 


Wil je weten wat je allemaal kunt doen in Porto? Wij hebben het voor je uitgezocht tijdens onze digital nomad-reis naar Porto.

Ook in Lissabon kun je lekker eten! Check alle tips voor Lissabon >>