kop-van-het-land-voorgerecht

Kop van ’t land: restaurant in Dordrecht

Vegetarisch restaurant Kop van ’t Land in Dordrecht kennen we al jaren. Om precies te zijn: sinds 2010. Maar om een of andere reden nóóit langs geweest. Stom eigenlijk: Dordrecht ligt op een steenworp afstand van Rotterdam en bij Kop van ’t Land, weten we nu uit eigen ervaring, kun je superlekker eten!

Waarom zijn we niet eerder langs geweest? Goeie vraag. Waarschijnlijk omdat we bij heerlijk eten ook graag fijne wijnen drinken. Omdat Kop van ’t Land niet echt centraal is gesitueerd (nu snappen we de naam), is de auto een goed vervoersmiddel om er te komen. En dan kun je dus niet genieten van een wijnarrangement.

BOB-wijnarrangement

Gelukkig hebben ze, kwamen we al snel achter, een BOB-wijnarrangement: bij elke gang een half glaasje wijn. Maar, zo vragen we ons af, als je kiest voor een zeven-gangen-diner, en je krijgt daar steeds een half glas wijn bij, dan is het niet echt verantwoordelijk om nog auto te rijden. Je hebt dan 3,5 glazen wijn op!

kop-van-het-land-hoofdgerecht

Rustige omgeving

Kop van ’t Land ligt in een heerlijk rustige omgeving. Groot is het vegetarisch restaurant niet, maar dat vinden we juist wel prettig. Er hangt een fijne sfeer. En niet onbelangrijk: de afstand met de tafels van de andere gasten is perfect.

Waarom hebben we niet eerder bij Kop van ’t land gegeten?

Wij besloten om voor het zeven-gangen-diner te gaan, inclusief een wijnarrangement. Veel gerechten verrasten ons en stuk voor stuk waren ze heerlijk van smaak, zeker met het bijpassende wijnarrangement. Waarom hebben we hier niet eerder gegeten? Soms waren we benieuwd hoe iets was klaargemaakt. Dan kwam kok Ewout Faase uitleggen hoe hij dat had gedaan. Superleuk!

kop-van-t-land-dessert

Conclusie

Ons eindoordeel van vegetarisch restaurant Kop van ’t Land in Dordrecht? Fantastisch! Enige minpuntje van ons bezoek: we kregen niet bij elke gang een glas wijn, terwijl we daarvoor wel betaalden. Bij de laatste twee gangen waren ze het kennelijk vergeten. Maar of we hier nog eens terugkomen? Ja, natuurlijk! En dan laten we daar geen zeven jaar overheen gaan

Dordrecht beetje uit de richting? Kijk dan eens bij onze tips voor een vegetarisch restaurant in Rotterdam?