5 tips voor smullen in vegetarische restaurants in Sevilla

Sevilla, de stad van flamenco en de warme, fijne zon. Sander en ik zijn fan! In totaal bleven we 5 dagen in deze stad tijdens onze roadtrip. En Sander heeft er zelfs een aantal jaren geleden een paar maanden gewoond. Een van onze favoriete steden van Spanje! Ga je ook nog naar Málaga , Madrid of zit je heerlijk op Fuerteventura? Lees dan ook onze restauranttips.

Gelukkig verhonger je als vegetariër of veganist niet in deze stad. Zelfs in supermarkten zoals de Aldi hebben ze vegan en vegetarische producten. Zo heb ik daar lekkere vega-spread gekocht!

Oké, we gingen weer voor je op onderzoek uit waar je lekker vega(n) kunt eten. Als vegetariër kun je in Sevilla prima uit de voeten. Als veganist heb je het iets moeilijker, maar niet onmogelijk. Een vegetarisch restaurant in Sevilla is altijd wel ergens te vinden.

Hier onze top 5 vegetarische restaurants Sevilla waar je ook vegan kunt eten.

Vegetarisch restaurant Sevilla: 1.#Arte Y Sabor * ook vegan mogelijk!

Vlakbij ons om de hoek zat dit fantastisch restaurantje. Er is zoveel keuze dat je bijna keuzestress krijgt. Ga hier gewoon paar keer eten zou ik zeggen. Zo kun je alles een keer uitproberen! De sfeer is relaxt en je kunt prima buiten zitten. Dit is juist erg leuk! Houd er rekening mee dat het een populaire plek is, dus kom op tijd. Of reserveer. Ook vegan opties.
http://www.arteysabor.es/
hola@arteysabor.com
Alameda de Hércules, 85 Sevilla

sevilla-vegetarisch-restaurant-arteysabor vegetarisch restaurant sevilla

 

Vegetarisch restaurant Sevilla: 2 #Gusto * ook vegan mogelijk!

Vegan opties (luxe) en nog veel meer voor vegetariërs.
Wauw! Hier word je blij van. Dit restaurant zit aan de toeristische straat, maar wanneer je boven bent, merk je daar niks van. Luxe uitstraling en de borden perfect opgemaakt. De smaak is onovertroffen en bijzonder. Leuk als je wat sjieker uit eten wilt of wat te vieren hebt.
https://www.facebook.com/GustoSevilla2016/

 

vegetarisch restaurant sevilla vegetarisch restaurant sevilla

 

 

Vegan restaurant Sevilla: 3. #Alamada rock

Dit mini-restaurantje zit in een hostel. Het lijkt alsof het niet echt een restaurantje is. Dit is het enige compleet vegan restaurant in Sevilla. Prima eten, maar – en dat zien we bij meerdere vegan restaurants – veel vleesvervangers. Ik hoef niet echt heel veel vleesvervangers te eten. Juist goede gezonde maaltijd met veel groenten vind ik fantastisch. Dus, bezoek Alamada Rock zeker weten een keer wanneer je in Sevilla bent, maar verwacht geen bergen groenten.
https://www.facebook.com/pg/Alameda.Rock.Cerveza.Tapas/about/

vegetarisch restaurant sevilla vegetarisch restaurant sevilla vegetarisch restaurant sevilla
Vegan restaurant Sevilla: 4. #Veganissen

In een mercado (markthal) vind je deze vegan plek. Ze hebben lekkere borrelhapjes en gebak. Prima voor een borrel. Helaas niet ‘s avonds open.
http://www.veganitessen.es/
contacto@veganitessen.es

Vegan restaurant Sevilla: 5. #Cardamomo – vegan koffie en gebak

Wil je gewoon een kopje koffie en een krantje lezen? Cardamomo is de perfecte plek. Ze hebben geen terras buiten, maar de eigenaresse is supervriendelijk. En ze wil je zeker helpen met tips en leuke dingen doen. Ook vindt ze het niet erg om je Spaans te corrigeren naar het Andalusisch ;-).
https://www.facebook.com/cardamomosevilla/

Natuurlijk zijn er heel veel andere tapasbarretjes waar je kunt eten. Wat kun je als vegetariër altijd wel eten?

  • espinacas con garbanzos
  • olives
  • patatas bravas
  • tortilla
  • paella con verduras

Als veganist moet je altijd even oppassen. Met name met de sausjes die bij bijvoorbeeld de patatas bravas zitten. Deze worden nog weleens met ei gemaakt. Ook de tortilla en espinacas con garbanzos zijn niet geschikt voor vegans. Kortom; tapas restaurantjes kun je beter vermijden wanneer je strikt vegan wilt eten. Of neem genoegen met patatas bravas (zonder saus), salade (met goede olijfolie), brood en olijven. Kan ook heel lekker zijn, mits juist bereid!

 

TIP: huur via Airbnb of Wimdu een appartement met kookgelegenheid. En ga naar de Aldi voor vega(n) smeersels! Ik vond het verbazingwekkend hoeveel vega spullen ze hadden bij de Aldi in het centrum (Calle Gonzalo Bilbao, 20, 41003 Sevilla).