Taraz- kinderen

Taraz, klein maar fijn | Kazachstan

Vanuit Shymkent reisden we verder met een shared taxi naar Taraz. Voor 2000 Tenge per persoon rijd je samen met 3 anderen op z’n Kazachs (autorijden is echt een kunst) naar Taraz. Hier bleven we 1 nacht. Taraz is een van de oudste (kleine) steden in Kazachstand en ligt aan de eeuwenoude zijderoute. De magie van de handelaars en kooplieden die honderden jaren geleden hier rondlopen is vervlogen. Maar er zijn wel een aantal plekken in Taraz die het bezoeken waard zijn. Voor ons was 1 dag zeker voldoende.

Vegetarisch eten in Taraz was wat minder. Veel verder dan een salade met pizza kwamen we hier niet. We verbleven in een typisch Sovjet-appartement via AirB&B, dus daar kookten we. Alles in het appartement was behoorlijk oud en ouderwets, maar het allermooiste was de douche. Die was – in tegenstelling- van de rest van het appartement super de luxe! De meest luxe douche in Kazachstan staat dus in Taraz op de 4e verdieping in een oud Sovjet-appartementenblok. Just that you know ;-). Onze gastvrouw Antonia was ontzettend lief. Ze probeerde met haar Russche handen en voetenwerk ons uit te leggen hoe alles werkte. Dat leverde natuurlijk grappige momenten op.

Taraz - airbnb Taraz onze slaapplek

Aantal highlights van Taraz (buiten de futuristische douche natuurlijk;)

1. Mausoleums in Taraz

In Taraz vind je een aantal middeleeuwse mausoleums. Zo heb je het Karakhan Mausoleum gebouwd in de 12e eeuw. Vlakblij staat ook het Dauitbek mausoleum. Achter het mausoleum staat ook een grote moskee. Of bezoek Aisha Bibi, waar het lichaam van Aisha ligt. Een Romeo en Julliet verhaal, maar dan in Kazachstan. Ligt iets buiten de stad.

Taraz - masauleum Taraz - kinderen

2. Shakristan Market

Een bazaar waar je allerlei dingen vindt. Helaas met name veel Chineze rommel. Leuk om even doorheen te lopen, maar meer ook niet.

3. Rondlopen in Taraz

Sander en ik vinden rondlopen altijd erg leuk. Wanneer je loopt vanaf het treinstation en dan naar rechts gaat en vervolgens de allereerste links, dan loop je een soort van villa/arbeidersstraat in. Er staan na ongeveer 10 a 15 minuten lopen kasten van huizen. Omheind met grote hekken. Interessant om te zien.

Taraz straatbeeld Taraz straat Taraz - omgeving

5. Vegetarisch eten in Taraz

Tja, deze viel een beetje tegen. Maar we hebben wel in Taraz de allerlekkerste pizza gegeten. Bij het restaurant/cafe Marone Rosso Espresso. We vonden dit restaurantje via TripAdvisor. Helaas bleek het adres niet helemaal te kloppen. Dus na 30 minuten lang zoeken vonden we het uiteindelijk. Het juiste adres is: Atyke Bi 9, Taraz.
Er is ook bij het familiepark tegenover de moskee en mausoleums een restaurantje met typisch Perzische eetplekken. Ook hier was het eten niet beter dan pizza en salade. Wel een leuke sfeer. Dus als je toch moet eten, dan is dit wel erg leuk.

Koffie drinken deden we bij: Sabayon. Leuk cafeetje aan een van de hoofdstraten. Prima mensen kijken zeg maar. En als je mazzel hebt komt er gezellig een kat langslopen om je gezelschap te houden.

Taraz - sabayon

Taraz--vegetarisch-1 Taraz- ger

Taraz regen