Orbita-Hotel-Shymkent-gebouw

Orbita Hotel Shymkent | Kazachstan

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Orbita moet het niet hebben van haar locatie. Het is ongeveer 30-40 minuten wandelen naar het centrum van Shymkent. Gelukkig heeft Orbita Hotel heel veel pluspunten die het wandelingetje naar het centrum meer dan goed maken.

Gebouw & wifi

Orbita zit niet in een typisch Sovjet-gebouw. Het doet eerder denken aan een Oostenrijks huis. Met veel bomen rondom het gebouw en een mini-tuin is dit een fijne plek om na een lange dag rondhupsen in de stad tot rust te komen.

Wanneer je niks plant van te voren, is wifi toch wel erg prettig. Zeker wanneer het zonder horten en stoten werkt. Orbita Hotel heeft goed werkend wifi. Fijn!

 

Orbita-hotel-eten-sander

Personeel Orbita Hotel

Het personeel spreekt Engels. Dat is een serieus pluspunt in Kazachstan. Niet veel mensen spreken in Engels in Kazachstan. Wel paar kleine woordjes, maar ook jongeren die we ontmoeten spreken soms geen woord Engels. Zo konden we een tour boeken naar Turkistan en uitleggen wat we graag wilden doen.

Ontbijt & diner

Orbita Hotel serveert een uitgebreid ontbijt. Na het eten van dit ontbijt kom je de eerste paar uren van de dag prima door. Wij verbleven uiteindelijk 3 nachten in Orbita. Als service wilden ze graag laten zien dat ze ook vegetarisch konden koken. Daarom boden ze gratis en voor niks een diner aan. Wij waren totaal verrast. Het eten was echt lekker. Ze maakten zelfs vegetarische sushi voor ons. Het was zeker weten op moment het beste vegetarische eten wat we hadden gegeten.Orbita-hotel-shymkent-etenOrbita-hotel-tempe

Kamers

De kamer waar wij in sliepen was netjes, fris en groot. Alleen de badkamer was in verhouding erg klein. Je kon koffie en thee zetten en de minibar was goed gevuld.

 

Prijs

De prijs van het hotel was boven ons budget: 23.000 (ongeveer 60 euro) tenge per kamer. Wanneer je dit niet iedere nacht doet, dan is het goed te doen.

Orbita-Hotel-Shymkent-gebouw