Mongolië 5 highlights die je niet mag missen

1#Ulaanbaatar

Deze wereldstad is de enige échte grote stad in Mongolië. Het is een mengeling tussen Russische oude gebouwen met her en der nieuwe architectonische gebouwen. Ulaanbaatar mag je niet uit zonder de volgende highlights gezien te hebben:

Genghis Khan Square

Het land is nog steeds trots op Genghis Khan. Alles is ervan doordrongen. Maar natuurlijk zijn er ook kritische geluiden. Wat je ook van Genghis Khan denkt, zijn standbeeld staat vereeuwigd op het nationale plein. Hier worden ook vaak bruidjes gefotografeerd.

Mongolie-ulaanbatar

Zaisan Memorial

Voor een mooi uitzicht over de hele stad ga je naar dit monument. Gemaakt voor de Russische soldaten die sneuvelden in de tweede wereldoorlog.

National museum of Mongolia

Mooi nieuw museum met de geschiedenis van Mongolië mooi in kaart gebracht. Hier ben je wel even zoet. Maar echt een must-see.

Museum of Natural History

Wat een ‘apart’ museum. Het eerste woord wat in mij opkwam toen ik naar binnenliep: kneuterig en iiieee heel veel opgezette dode dieren. Vanwege de kneuterigheid een aanbeveling waard.

Uiteraard moet je ook goed eten wanneer je aan het sightseeën bent. Ik zette mijn ervaringen met goede vega-restaurantjes in Mongolië op een rijtje. En ik kan je vertellen, het is best te doen!

2# Terelj National Park

Ga hier zeker naartoe. Ik raad je aan om hier te blijven slapen in een van de yurts. Ik deed een dagtrip, met het openbaar vervoer. Dit was wat ambitieus. Sowieso is het openbaar vervoer in Mongolië wat ‘lastig’ zodra je buiten Ulaanbaatar komt. Ik zat 1,5 uur lang achterin een busje met mijn reisgenoot half op mijn schoot. Dat wordt toch wat ongemakkelijk na 1,5 uur. Wil je wel op 1 dag heen weer? Check dan van te voren ook even goed hoe laat de bus teruggaat. Toen ik ging, was er maar 1 bus terug rond 20.00. Ondanks de bereikbaarheid met openbaar vervoer was het park supermooi. Ik deed een rit op een supersterk Mongools paardje. Aangezien ik kan rijden en mijn reisgenoot ook, was het een fantastische ervaring!

Mongolië-national-park

3# Gobi woestijn

Ga zeker de Gobi-woestijn in. Er zijn verschillende aanbieders die tochten aanbieden. Ik was aan het backpacken dus ik wilde graag met like-minded-mensen 9 dagen op pad. Vanuit ons hostel gingen we naar Khongkor Hostel. Hier hebben ze onze tour geboekt.

4# Gachuurt wandelen in Mongolië

Hier kun je mooi wandelen. Het is uurtje rijden met openbaar vervoer vanuit Ulaanbator. Ook was hier een onderdeel van Lotus Children’s centre.

5# hang out with the locals

Dit is natuurlijk het allerleukste! Omdat ik vrijwilligerswerk deed bij Lotus Children’s Centre ontmoette ik aantal leuke locals. Hier ben ik aantal keer mee weggeweest in de avond. Je leert zo veel dingen over het land en de gewoontes.

Benieuwd naar hoe de Gobi-woestijn is? Lees mijn blog over hoe we van +30 naar -10 gingen in Mongolië >>