Popayan

Popayan de Witte Stad | Colombia

We kwamen in het donker aan. Zware backpack (altijd een uitdaging wanneer je voor 3 seizoenen moet pakken) op en op zoek naar een slaapplek. Helaas waren alle hostels vol dus gingen we bij een 4 sterren hotel slapen. Jeetje dat was een luxe! En niet eens zoveel duurder dan de private rooms van hostels. Popayan is een mooi stadje met veel witte huizen en kerken. Het heeft niet voor niks de naam la ciudad blanca. Vanuit San Agustin waren we 5 uur onderweg. Over onverharde wegen. Houd dus rekening met een oncomfortalbele reis. En leeg je blaas voordat je vertrekt!

Vegetarisch Restaurante Mana in Popayan

In Popayan waren wij weg van dit restaurant: Restaurante Mana. Kost geen drol en je krijgt ontzettend veel (lekker) eten. Het systeem is alleen wat anders dan wij gewend zijn in Nederland. Men neme een groot bord wat hangt in het kleine restaurantje. Hier staan verschillende gerechten op. Je krijgt bij binnenkomst een velletje papier en een pen. Op het papiertje noteer je 7 gerechten. Aangezien we niet alles konden vertalen, was het nog een verrassing wat we kregen. Het is wel wat lang wachten, maar als je eenmaal zit. Dan wil je eigenlijk niet meer weg. Ontzettende gezellige boel. Tussen de Colombianen.

 

Koffie drinken bij Juan Valdez

PopayanColombia is het land van de koffie. Overal in Colombia kun je bij alle Juan Valdez coffeeshops koffie drinken. Ook in Popayan. Was fijn om even in een koele ruimte aan het plein een koffietje te drinken.

 

Gewoon op een bankje zitten in Parque Caldes

Ga op een bankje zitten in Parque Caldas. Vooral op een zaterdag overdag zie je overal mensen lopen. Neem je koffie mee en ga mensen kijken.
Popayan

Kerkelijk schoon

Bezoek alle kerken en kerkjes. Dwaal door de straatjes. Het is een mooi klein centrumpje wat prima te doen is in 1 dag. Meer dan 1 volle dag zouden wij hier ook niet blijven.

Slapen in een mooi hotel

Na een uur zwetend rondgelopen te hebben in het donker, besloten we te gaan slapen bij hotel La Plazuela. Een fijn hotel met goed ontbijt.