Hiken in Chicaque national park | Colombia

Zin in wat beweging? Ga de natuur in bij: Chicaque National Park op 30 minuten rijden afstand van Bogota. Een ‘cloud forest’ met mooie natuur en verschillende activiteiten. Het leuke is dat de meeste toeristen dit national park vlakbij Bogota niet kennen. Daardoor kun je op je gemakje gaan wandelen, zonder iedere keer mensen tegen te komen.

Een bezoek brengen aan Chicaque National park is een dagvullend programma. Er zijn verschillende routes in het park. Wij kozen voor de wat langere routes.. We zijn ruim 8 uur in de weer geweest, waarvan minimaal 6 uur lopen. Alhoewel, lopen was het niet helemaal. Avontuurlijk klauterend en glibberend naar beneden om vervolgens enigszins vloekend ruim 1,5 uur alleen maar naar boven te lopen aan het eind van de dag. Laat je niet afschrikken, want je wordt beloond met mooie vergezichten, een waterval en activiteiten. Zo kun je zelfs met een zipline van de ene boom naar de andere boom.  Heel handig voor de niet-actievelingen onder ons.  Bezoekje aan Chicaque National Park is zeker aan te raden wanneer je in Bogota verblijft, een basisconditie hebt en zin hebt in natuur om je heen.

En dan…heb je de ’the day after’. “You will feel it the next day”, vertelde Christian mij al. Onze Duitse vriend.  En ja, hij had gelijk. Als een oud vrouwtje liep ik de trap af. Proberen te voorkomen dat ik ergens mijn spierpijn voelde. Al weten we allemaal dat dat natuurlijk niet werkt. Maar het bezoeken van Chicaque National Park was de spierpijn zeker waard! En zeg nou zelf, het voelt toch ook ergens wel lekker om spierpijn te hebben.  Zelfs in Bogota.

Praktische informatie over Chicaque National Park

Volgens Colombiaanse begrippen is het vervoer van en naar het park erg goed geregeld vanuit Bogota. Wil je graag naar Chicaque National Park bekijk dan de website. Hier staat hoe je er moet komen en wanneer het open is (alleen in de weekenden). Entree was 29.000 COP. Je kunt lunchen in het park. De routes zijn goed te vinden en daardoor heb je geen gids nodig.

Bogota tijdens een regenachtige dag

 Botero Museum chicaque-national-park

Maar wat als in de ochtend de regen met bakken uit de hemel komt? Wat kun je dan doen in Bogota zonder dat je als een verlopen kat terugkomt in je hostel? Juist! Naar het Botero Museum. De kunstenaar Donación Botero  uit Medellin is bekend om zijn volumineuze creaties.  Alles wat hij maakt is rond en vol. Zijn werk is anders dan anders en daarom vond ik zijn werk mooi om te zien. Naast Botero zijn er ook nog andere schilderijen en kunstwerken te zien van o.a. Picasso. Entree is gratis en er zit een klein café.

Muse del Oro

Naast het Botero museum is er ook Museo del Oro in Bogota. Oftewel het goud museum. Je vindt in het museum del Oro de grootste pre-Colombiaanse goudwerkcollectie in de wereld. Het is mooi om te zien wat de pre-Colombiaanse beschaving allemaal heeft gemaakt van goud. Van lichaamsbedekkende harnassen tot maskers. Op zondagen en feestdagen (behalve dus op de vrijdag tijdens Semana Santa) is toegang gratis. Op maandagen en feestdagen die vallen op een maandag blijven de deuren dicht van het museum del Oro. Alle overige dagen is het museum geopend en kost een entreekaartje 3.000 COP (ongeveer 1 euro).

Vegetarisch eten in Bogota

Van al die activiteiten krijg je natuurlijk honger! Als vegetariër was het voor ons gelukkig niet lastig om goed te eten in Bogota. Hieronder vind je een lijst met restaurants waar je (goed) vega kunt eten. Op basis van onze eigen ervaringen in Bogota:

  • Taj Mahal – Curry’s en naan. En uiteraard Lassi’s . Adres: Calle 119B nr. 6A-34, Usaquen, Bogota.
    Standaard inrichting, niks bijzonders. Maar het eten is heerlijk!
  • Osaki – Sushi, Miso soep, Aziatisch. Adres: Calle 118A nr 6a-05
    Mooie moderne aankleding. Het publiek: hippe Colombianen, expats en zakenlui. Er hangt een positieve energie. En heel veel keuze voor vegetariërs. Prima plek voor alle soorten eters.
  • Crepes&Waffles – pannekoek (zoet & hartig), verse fruitdrankjes. Kijk voor vestiging bij jou in de buurt op de website van Creps & Waffles. Meestal heb ik een wat negatieve associatie bij een keten. Maar bij Crepes & Waffles in Colombia totaal niet. Gezonde gerechten, vega, vegan, heerlijke fruitjuices, maakt niet uit wat je bestelt alles hebben ze. Het leuke is dat alle mensen uit verschillende lagen uit de samenleving hier komen eten. Jong en oud. Wij kunnen niet wachten totdat er een vestiging komt in Nederland.