Lamu yoga festival | Kenia

Vergeet Spanje, vergeet India, vergeet alle yoga festivals en retraites die je kent…en bedenk je tropische Afrikaanse stranden, hartelijke mensen. Heb je het plaatje voor je? Ja? Dit is het Lamu yoga festival, een off the beaten track yoga festival in het hartje van Lamu Shela. Kleinschalig, persoonlijk en heerlijk (ook vegetarisch) swahili eten. Want zeg nou zelf: yoga, relaxen, zon, strand, geen auto’s, zeilen, heerlijk eten en lieve mensen, dat is toch wat je wilt tijdens een reis of vakantie? Ik was al fan van Lamu, maar dit maakt een reis naar dit eiland helemaal perfect!

lamu-yoga-festival-banana

Lamu Yoga festival vanuit het hart

Het lamu yoga festival werd op 2 tot 6 maart 2016 voor 3e keer georganiseerd door Monika Fauth, eigenaar van Banana House. Monika ontdekte Lamu kleine 20 jaar geleden tijdens haar wereldreis, sloot Lamu en haar bewoners in haar hart en bleef plakken. In 1999 startte ze als yoga docente op het strand. Ook verdiepte ze zich en leeft Monika sinds 2003 zo veel mogelijk volgens Art of Living. Waardoor ze nog meer haalt uit haar yoga en meditatie. Het allereerste Lamu yoga festival was kleinschalig, en groeide uit tijdens de 3e editie in 2016 tot ruim 250 mensen die op het festival afkwamen.

lamuyoga-festival-bazar lamu-yoga-festival-registration lamu-yoga-festival-bazaar

Yogalessen tijdens het festival

In totaal waren er 100 lessen die je kon volgen in 3,5 dag tijd. Het maakt niet uit of je beginner bent, of juist jezelf al helemaal dubbel kunt vouwen, er is altijd een les te vinden.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kundalini yoga
  • Hatha yoga
  • Vinyasa yoga
  • Early bird yoga (op het strand)
  • Astangta yoga
  • Acro yoga

Ook was er peddle board yoga (yoga op een peddle board), meditatie, art of living activiteiten en zumba stonden op het programma. In de avonden hoefde je je ook niet te vervelen. Het Lamu yoga festival organiseerde verschillende dinners, een dhow sunset en een groot eindfeest op het strand. You just gotta love lamu yoga.

lamu-yoga-festival-dhows- lamu-yoga-festival-dhow lamu-yoga-festival-swahili-dinner

Een fantastisch yoga festival in Kenia midden in de rust en de mooie natuur van Shela. Heb je na verschillende lessen yoga op een dag even helemaal geen zin meer in de downward facing dog? Dan zijn er genoeg andere dingen te doen op het eiland. Lees bijvoorbeeld mijn andere tips voor Lamu.

Het volgende Lamu yoga festival is van 8 tot 12 maart 2017! Lees er alles over op de site van het festival.

NieuwsbriefMis geen enkel recept en avontuur!

Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang al mijn recepten, belevenissen in Barcelona en andere reisavonturen in je mailbox.