Vegan restaurants in Granada

Daar hoor je je buik al knorren, je hebt net genoten van Alhambra, de trappen in Albaycin getrotseerd en nu dus tijd voor wat eten in je buik. Er zijn voldoende vegan restaurants in Granada of plekken waar ze vegan opties hebben. Het is niet te vergelijken met vegan restaurants in Barcelona, maar ik vond het een feest om in Granada te zijn. En dan niet alleen maar om het prachtige Alhambra te zien.

De Nederlanders die ik heb gesproken die in of in de buurt van Granada wonen, merken dat er meer aandacht komt voor vegan eten in Granada. Maar begrijp mij niet verkeerd, er zijn nog veel plekken waar je niet terecht kunt, dus even goed checken van tevoren is belangrijk. Wat je wel altijd kunt vragen is om een bocadillo solo con aquacate y tomate. Dit hebben ze bijna overal wel! Ook leche de soja of avena (sojamelk of havermelk) hebben ze bijna overal wel. Houd er wel rekening mee dat ze hier vaak sojamelk met suiker hebben.

Vegan Restaurants in Granada bij Wild Food
Bij Wild Food in Granada

Wat zijn rancions in Granada

In Granada werken ze trouwens met rancions ook wel porties. Dit betekent dat je bijvoorbeeld kunt kiezen voor een ½ rancion of een hele. Het verschil is vaak tussen een heel stokbrood (soms zelfs met bovenkant van stokbrood erop) en een halve. Prijzen van een halve rancion variëren van 1 euro tot 2 en de hele rancion van 3 tot 4 euro.

Ben je trouwens met een vegetariër of flexitariër op pad, die hebben geluk! Je krijgt bijna bij alle barretjes wanneer je een drankje besteld een gratis tapa. Vaak zijn dit tapas met dierlijke producten, maar bij La Buena Vida vlakbij de Kathedraal kun je je tapa kiezen. Ik koos toen voor twee balletjes falafel. Wil je het dus goed doen, dan kun je bijna gratis eten, al moet je er dan wel wat cervesas voor drinken. Tip: drink Cerveza Alhambra of Vino de Granada, dan ben je iets meer local.

Wild Food: vegan finesse

Vegan Restaurants in Granada de wild Urimaki van Wild Food

Wil je zeker weten dat je lekker eet? Ga dan naar Wild Food. Compleet vegan en met ontzettend lekkere pizza op het menu. De inrichting is strak modern maar toch warm door de gekozen fluwerenstof op stoelen. Ook waan je je in een oase van groen door de plafondbekleding met planten. 

Vegan Restaurants in Granada pizza met truffel

Wij trakteerden onszelf met uitgebreid voorgerecht en hoofdgerecht. We aten de Gyozas (6 stuks), de Wild Urimaki (wat een feest was dat, wordt ook leuk geserveerd), pasta fresca en de pizza Tartufata. Serieus die pizza was echt voortreffelijk.

Wild Food Website

Moana: hawai vegan opties

Vegan Restaurants in Granada Maoana

Hier koos ik voor de vegan burger en als voorgerecht hadden we een schaal vol bietenhummus, reguliere hummus samen met komkommer, wortel en crackertjes. Het interieur is echt superleuk! Er is niet heel veel keuze voor vegans, maar de burger is prima en de sfeer en interieur maakt veel goed, zelfs het toilet vond ik leuk! 

Be Moana

Noodle Rest: vegan ramen

Wij hadden ontzettend zin in ramen. Niet normaal. Gelukkig vonden we vrij snel, misschien iets sneller dan normaal omdat het regende, dit restaurant met genoeg vegan opties  in het centrum van Granada. Ik koos voor de Ramen Vega Thai en serieus, die was erg lekker! Ook de gyozas waren een genot voor onze smaakpupillen. Wij zijn enthousiast. Ook de bediening was heel erg vriendelijk. 

El Piano: kneuterig maar leuk

Dit restaurant is ook vlakbij Wild Food. Beetje kneuterig maar de warme glimlach van de eigenaar maakt heel veel goed! Helaas konden we niet meer bestellen, want toen we eenmaal zaten werd de eigenaar plotseling weggeroepen voor een familiekwestie. Wanneer ik langer in Granada zouden blijven, was ik zeker teruggegaan. 

El Piano website

Restaurant Paprika: mooi terras

Vegan Restaurants Granada

Wat een leuk terras heeft Paprika in Granada. Als je hier gaat eten, zou ik je aanraden om dit op het terras te doen indien mogelijk. Het is een vegan restaurant in Granada met kwaliteit waardoor de prijzen wel gemiddeld hoger liggen dan bij de gemiddelde restaurants, maar niet hoger dan bij bijvoorbeeld Wild Food. Op het menu staat onder andere Baked Tofu, Thai Curry, Asian Wok en Raw zucchini spaghetti with avocado.  Het is niet zo groot, dus reserveren is verstandig. 

Paprika website

La Buena Vida: vegan rancion

In dit straatje zitten heel veel tapasrestaurantjes. Lekker buiten op het terras met een gratis tapa. Bij dit restaurantje zitten dus ook opties bij zoals falafel. Geen super fantastische plek – als in beetje toeristisch- , maar als je gewoon even wilt uitrusten en een biertje wilt, kun je hier dus gewoon een vegan tapa erbij krijgen. En ja, deze is gratis :). 

La Buena Vida website

Llevaté Cafe: lekkere cake en koffie

In dit superkleine cafeetje midden in Albayzín vind je heerlijke koffie en ook nog eens vaak vegan taartjes! Voor een korte pauze in de zon met een bakkie. Het perfecte koffiemomentje. 

Llevate Cafe Instagram

Meer lezen over Spanje en Barcelona of Spanje?

Bekijk alle blogs over Spanje >>