Fuerteventura-el-cotillo

Tips voor een weekje Fuerteventura |Spanje

Gun jezelf een heerlijke week op dit Canarisch Eiland. Fuerteventura is een eiland dat je verrast. Niet zozeer om de vele bomen en de bijzondere gebouwen – die zijn er niet-,  maar om haar rauwheid en sportieve mogelijkheden. Op Fuerteventura is bijna nooit regen. Alleen wind. Wij waren getuigen van de harde wind die er soms over het eiland blaast. Gelukkig bleef dat niet lang. Waardoor we optimaal genoten van Fuerteventura. Paar tips:

1. Huur een auto

Het openbaar vervoer is niet echt goed, dus huur een auto. Dit kun je ook prima doen wanneer je aankomt op het vliegveld. Dan voorkom je dat je in de lange rij moet staan bij de maatschappijen die vooral promoten op ‘van te voren je auto reserveren’. Scheelt je zomaar een uur tot anderhalf wachten totdat je winterhoofd kan laten genieten van de zon!

2. Boek een huisje of appartementje in Lajares, Fuerteventura

Deze plek ligt strategisch in het noorden precies in het midden. Zeker wanneer je watersporter bent is dit een goede uitvalsplek. Ook vind je hier veel leuke kleine winkeltjes en een biologische winkel met vega-producten en biologische bakker. Uiteraard via AirBnB.

3. Betancuria & de heuvels van Fuerteventura

In het midden van Fuerteventura ligt het kleine dorpje Betancuria. Schattig wit kerkje en pleintje. Het is ontzettend klein, en ja er komen ook toeristen, maar wel even de moeite waard om uit te stappen.

4. De duinen bij Corralejo

Door dit natuurfenomeen moet je echt even lopen. Je krijgt haast een woestijn idee. Behalve dat je in de verte soms de kite-surfers ziet.

5. Ga helpen bij Fuertedogs

Fuerteventura-fuertedogs-reizende-vegetarier

Sander en ik hielpen Elke 2 dagen geholpen in haar asiel. De stichting Fuertedogs vangt momenteel meer dan 120 honden op die mishandeld, verwaarloosd of achtergelaten zijn. Deze vrolijke hondenbende, onder leiding van Elke, zorgt voor veel troep, dus het is wel flink de handen uit de mouwen steken. Maar zodra die lieve koppies je aankijken en knuffels komen halen, smelt je direct. Fuertedogs vangt vooral Podenco’s op. Deze intelligente Spaanse jachthonden worden ieder jaar weer afgedankt na het jachtseizoen. Wil je ook helpen? Dat kan op verschillende manieren. Lees op de site van Fuertedogs wat jij kunt doen. Een hond adopteren kan ook altijd. Kijk uit, want zodra je 1 voet over de drempel hebt gezet, ben je op slag verliefd op de lieve Podenco’s.

6. Leer surfen op Fuerteventura

Fuerteventura staat bekend om haar vele mogelijkheden voor watersporters. In Lajares heerst een heerlijke surfers-vibe.

7. Bewandel de Calderon Hondo

Een krater vlakbij Lajares. Met mooi uitzicht over de zee en corralejo. Loop tegen de richting in, dat vonden wij leuker.

calderon-hondo-fuerteventura

8. El Cotillo in Fuerteventura

Dit plaatsje heeft een fijn strand waar je zonder al teveel drukte kunt relaxen in de zon. Er zijn geen sanitaire voorzieningen of eetgelegenheden, dus neem lekker je eigen snacks mee. En zoek af en toe een beschut plekje wanneer je naar het toilet moet.

9. Punt de Jandia, meest zuidelijkste puntje van Fuerteventura

Vanuit Lajares een stuk rijden. Het is een dagtripje. Wij vonden het uiteindelijk een beetje tegenvallen. Heb je de tijd, dan is het wel leuk om te zien. Wanneer je geen tijd hebt….skippen.

Lekker eten in Fuerteventura? Wij gingen op onderzoek uit en vonden een aantal goede restaurantjes voor vegetariërs. En – verrassing – zelfs voor veganisten!

Liever niet naar Fuerteventura? Kijk dan eens voor een weekendje Napels of voor lekkere vega restaurantjes in Barcelona.