Napels must do’s |Italie

Pregnapels-jongeno, prego..avanti! Wanneer je aan Italië denkt, dan denk je vaak aan Venetië, Rome of Pizza. Napels is beetje het ondergeschoven kindje van de steden in Italië. En dat is nergens voor nodig want Napels is de perfecte stad voor een heerlijk weekendje weg. Ik geef je 5 must do’s voor deze stad:

Het eten in Napels

Deze staat niet voor niks bovenaan. Wat kun je in hier heerlijk eten. Natuurlijk eet je de beste pizza’s in Napels. Maar ook pasta en andere Italiaanse tapas. Zoek naar kleine barretjes waar veel Italianen zitten buiten. Daar kun je vaak voor nog geen 15 euro wijn en Italiaanse hapjes eten. Het mooie van de Italiaanse keuken is dat je bijna overal vegetarisch kunt eten. Wil je niet wachten totdat je in Italië bent? Ga dan alvast lekker aan de slag met deze smakelijke ravioli of juist de altijd lekkere spaghetti aglio olio!

De architectuur

Napels heeft veel mooie kerken. Vaak kun je gewoon naar binnen. Ook is er in het weekend vaak markt. Fantastisch om hier rond te lopen op zoek naar vers fruit. Wanneer je een auto hebt, dan is het ook de moeite waard om rondje te rijden om de stad.

Capri, eiland vlakbij Napels

Even weg uit de stad? Binnen een uur tot 70 minuten zit je op Capri. Je hebt snelle boten (45 min) en langzame (70 min) boten. SNAV vaart vaak (zo’n 17 keer per dag). Je kunt ook in een van de hotels verblijven, maar die zijn vaak vele malen duurder dan in Napels. Leuk om te doen op Capri is een boottochtje. Langs de mooie rockformaties. En bezoek aan de blauwe grot. Ook kun je rondlopen op Capri en ga naar boven. Dit kan per kabelbaan of lopend. Het is er wel erg toeristisch. Al is dat wat verder op het eiland waarschijnlijk wel minder.

napels-boottocht-capri

napels-capri-uitzicht

Napels-capri-aankomst

Ischia, eiland vlakbij Napels

Heb je nog een dag de tijd? Ga dan vanuit Napels naar Ischia. Wat een leuk eiland is dit. Wij vonden het zelfs leuker dan Capri. Het is minder toeristisch en een stuk groter dan Capri. Ga naar de haven vlakbij het centrumen pak daar de boot. In de zomer gaan ze regelmatig. Je kunt eenmaal aangekomen op het eiland even genieten van een koel drankje en dan de bus pakken. De bus gaat het hele eiland rond. Stap eens uit bij Sant’ Angelo. Mooi plekje en lekkere plek om te zonnen. Toen wij er waren was het ook nog eens rustig.

 

napels-ischia-aankomst

In de buurt van Napels: Pompeii

Naast alle boottochtjes en eilandbezoeken wilden we ook Pompeii bezoeken. Je bent ongeveer 1,5 uur onderweg. Dan nog een stukje lopen. Probeer zo vroeg mogelijk te gaan. Voor de mensenmassa. Bijzonder om hier zo rond te lopen. Wetende wat hier zich afspeelde. Je hebt uitzicht op de Vesuvius. Een must do wanneer je in Napels bent.

napels-vulkaan-pompeii

napels-wat-te-doen-in-pompeii

napels-pompeii-plein

napels-pompeii