Duitsland-natuur-reizende-vegetarier

Duitsland, Gummersbach voor een weekendje weg

Je hebt een lang weekend vrij voor de boeg.  Dus wat doe je dan als reisverslaafden? Juist een lang weekend weg! Dit keer geen vliegtuig maar gewoon makkelijk met de auto.  Hup instappen, 3 a 4 uur rijden en voila we zijn in een hele andere omgeving.  Maar waar ga je dan heen? Onze eerste brainwaves gingen uit naar België, Luxemburg, Noord-Frankrijk of Duitsland.  Als eerste probeerden we een accommodatie te vinden in Luxemburg. Na 3 uur zoeken op Airbnb, Ardenne-etappe, Micazu en Marktplaats was ieders  enthousiasme weg voor Luxemburg tijdens Pinksterweekend. Blijkbaar waren wij niet de enige Nederlanders met het briljante idee om weg te gaan. Alles zat vol of was erg duur. 

Jawohl! We gaan naar Duitsland! 

Toen zei de beste vriend van mijn ex zei dat de Eifel in Duitsland een mooi gebied is. En bovendien zijn daar heerlijk betaalbare Duitse bieren en romantische ‘ferienwohnungen’. Met herziende moed vervolgden we onze zoektocht.  Uiteindelijk vonden we via AirBnB een huisje bij host Brigit Seidel-Weber uit Gummersbach op de Apfelbaum 3 in Duitsland.  Een kleine 3 uur rijden vanuit Utrecht (ok, toegegeven, we maakten graag gebruik van de Duitse rijstijl – hard en doorrijden). Het was een 4-persoonshuisje met alles erop en eraan. Een omschrijving van onze host Birgit? Ik kom maar op 1 woord: fantastisch. Ze is net begonnen en stond te springen om feedback. ‘Wat kan ik verbeteren en wat is goed?’.  Ze bracht ons zelfs sla uit eigen tuin en gaf mij een rondleiding over mooie terrein in Duitsland.
Het huis waarin we zaten had een aparte ingang en oprit. Dus mocht je geen zin hebben in een praatje dan hoeft dat niet.  Alles was aanwezig van citruspers tot waterkoker. Wil je ook in hethuisje van Brigit? Stuur haar een e-mail. Het kan natuurlijk ook via AirBnB, maar dan betaal je servicekosten. 

Wat is er te doen in Gummersbach, Duitsland?

Wandelen in Duitsland
Vanuit Gummersbach in Duitsland kun je veel wandelen. Wij maakten een wandeling (na wat uitzoekwerk) in de buurt bij Lieberhausen. Ook hier hielp Birgit ons bij. Het uitzicht was mooi. We hadden echt het gevoel er even tussen uit te zijn door de glooiende heuvels en bomen in bloei. En we aten – jawel- vegetarische schnitzel bij de Rengser Muhle. Helaas waren ze niet echt snel met serveren van het eten. Maar op vakantie in Duitsland heb je geen haast. En wachten in het zonnetje is geen straf. 

Thais vegetarisch eten in Duitsland 
Vegetarisch eten kan ook prima in Gummersbach. Wij aten een heerlijke Thaise vegetarische curry en een smakelijke sweet & sour bij Bambus Garten. De serveersters kwamen uit Chiang Mai (Thailand) en Vietienne (Laos). Dat vertelden ze mijn tafelgenoot in het Thai. Hij spreekt aardig woordje Thai en dat vonden de serveersters, die waarschijnlijk ook de eigenaren waren, fantastisch.  

Italiaans vegetarisch eten in Duitsland
Ook aten we een avond pizza. Dit was bij het enige Italiaanse restaurant Da Enzo  in Ruenderoth. Ik had de vegetarische pizza met asperges. Was lekker maar niet heel bijzonder.  Wij zouden er niet voor omrijden. Je kunt nog veel meer doen in de omgeving. Wij hadden behoefte aan standje relax. Dus alles in een rustig tempo en -uiteraard- uitgeslapen. Een tip: het is wel handig om met de auto te gaan. Je bent dan flexibeler. Brigit heeft in ieder geval 2 fietsen voor je klaarstaan in Duitsland!