caumasee zwitserland

Caumasee, het ’tropische’ meer in Zwiterland

Tijdens mijn eerste keer in Zwitserland, ik hoop dat het vaker gaat gebeuren, ging ik naar Caumasee. Een vriendin die uit Ruschein komt, vertelde mij dat dit echt een must see is. En terecht! Vanwege de pandemie waren er vermoedelijk minder mensen dan normaal, want het was gezellig druk maar niet extreem. Het waren volgens mij met name Zwitsers die we er zagen. Caumasee is namelijk ook een welkom uitje voor Zwitserse gezinnen, je ziet ze met kinderwagen en al naar beneden én weer naar boven komen!

Parkeren & Bereikbaarheid

Met de auto en lopend is het meer goed bereikbaar vanuit Flims. Met de auto is het wel druk met parkeren, dus houd hier rekening mee. Aangezien wij lopend kwamen vanuit Flims Dorff, weet ik niet of je moet betalen om te parkeren. Ik heb geen automaten gezien. Wanneer je naar het begin van  het pad loopt (volg gewoon de mensenmassa) kun je kiezen voor lopend naar beneden (deze weg is behoorlijk stijl) of je pakt de weg die leidt naar de liften. 

caumasee zwitersland

Liften 

Voor mensen die slecht ter been zijn of om andere redenen niet naar beneden kunnen lopen (of willen) is er een lift. Van boven naar beneden en van beneden naar boven. Houd er wel rekening mee dat rondom spitstijden in de zomer (rond 17.00) mensen in rijen wachten om omhoog te gaan. De wachttijd kan behoorlijk oplopen. 

Caumasee Entree

Om bij het ‘strandje’ en de faciliteiten te komen zoals restaurantje en toiletten betaal je entree. Dit is – op moment van schrijven – 18 CHF voor een hele dag. Je hoeft zeker niet hiervoor te kiezen, je kunt ook om het meer lopen en daar een plekje vinden om te relaxen. Enige nadeel is dat er veel minder plek is en geen ‘strand’. Je zult dus tussen de bomen (en boomstronken) zitten. We hoorden dat het jaren geleden gratis was, maar helaas is dat niet meer. 

Wat kun je doen bij Caumasee?

Je kunt verschillende dingen doen bij Caumassee. Ik zag veel mensen paddlesurf doen en er was ook een beach volleybal plek, een kinderspeeltuin en aantal drijvende vlotten waar je naartoe kunt zwemmen. Genoeg te beleven. 

caumasee zwitersland

Wandelen Caumasee – Conn – Il Spir – Crestasee

Liever wandelen? Ga dan de route Caumasee – Conn – Il Spir – Crestasee doen. Wanneer je op rustig tempo loopt en veel foto’s dan ben je zo’n 1,5 uur bezig (geen round trip). Als je nog terug wilt naar de auto bij Caumasee bv moet je nog zo’n 1 uur erbij rekenen. 

Meer over Flims in Zwitersland 

Meer informatie over dit prachtige Zwiterse meer