wat-te-doen-in-goa

8 tips om te doen in Goa| India

Wat je kunt doen in Goa? Begin in ieder geval met dit: benen omhoog, briesje door je haren en uitzicht op de zon die langzaam in het water zakt. Goa is een van de 28 staten in India en staat bekend om haar stranden en de hippiecultuur. Er is van alles te doen in Goa, maar gewoon op een strandstoel zitten is ook helemaal goed hier. Wil je graag wel wat doen in Goa? Hier wat tips uit eigen ervaring.

8 tips om te doen in Goa

Zonsondergang op Palolem, Goa

Een van de mooiste zonsondergangen in Goa. Loop voordat het vloed wordt naar de rechterkant van het strand van Palolem. Hier is een klein barretje. Ben je op een budget? Neem dan je eigen drankje mee. Ga er goed voor zitten en ga genieten. Daarnaast is Palolem een heerlijk strand om te verblijven. Niet zo druk als Anjuna, maar wel genoeg strandtentjes om ’s avonds relaxt een Kingfisher te drinken (biertje). Let op dat je je iets aantrekt dat nat mag worden. Wanneer je terugloopt, moet je tot je knieën in het water.  Afhankelijk hoe lang je bent uiteraard ;-).

wat-te-doen-in-goa

Een Silent Disco feestje

In Palolem mag er vanwege de natuur en bewoners geen harde muziek gedraaid worden. De Indiërs zijn inventief. Geen muziek? Dan organiseer je toch gewoon een silent disco? Kijk uit naar posters op bomen of vraag bij tentjes voor aankondigingen. Gezelligheid gegarandeerd.

Anjuna flea market in Anjuna Goa

Een van de bekendste markten in Goa is de Anjuna Flea market. Je koopt er van alles. Van etenswaren, mooie doeken, of wat denk je van een mooie hangmat tot kitscherige souvenirs. Kom vroeg. Dan is het nog rustig, maar het belangrijkste nog niet zo warm. Of juist in de namiddag. De markten zijn van november tot april, altijd op woensdag.

wat doen in goa

Feel like a loner in Goa

Wil je weg van de mensen? Ga dan naar Cola beach, Pantem of Agonda beach. Weinig tot geen mensen. Rust verzekerd!

Vegetarisch Indiaas eten

De Indiase keuken staat bekend om haar vele vegetarische gerechten. Curry met komijnzaad, garam masala, kurkuma, koriander, naan, paneer, chapati. Het maakt eigenlijk niet uit wat je eet in India, het is bijna allemaal even kruidig en smaakvol. Probeer wanneer je in India bent in ieder geval paneer tikka masala (de pittige variant). Jeetje, dat is zo lekker! Alleen daarvoor zou ik al weer teruggaan naar India.

wat-te-doen-in-goa

Pedicure op z’n Indiaas in Goa

Nagels niet meer zo mooi? Wat je ook kunt doen in Goa is op Palolem Beach een pedicure nemen. Er zijn verschillende tentjes aan het strand waar je je nagels mooi kunt laten maken. Uiteraard op z’n Indiaas. In een plastic stoeltje en je voeten gaan in een afwasbak. Heerlijk!

Kookworkshop in Goa

De Indiase keuken is mijn favoriete keuken. Een tip, doe een kookworkshop in Goa of ergens anders in India. Totdat je in India bent, proef alvast de Indiase keuken met de Indiase recepten op De Reizende Vegetariër.

Bekijk de mooie oude panden van de oude Portugese kolonie

India was vroeger een kolonie van de Portugezen. Dit zie je aan de kust –en met name in Goa- terug in de gebouwen. Het is soms wat vergane glorie en sommige gebouwen kunnen wel likje verf gebruiken. Desondanks is het de moeite waard om erop uit te trekken en niet alleen aan het strand te liggen.

Yoga & ayurveda in Goa

India staat bekend om haar ayurveda en yoga. Er zijn verschillende yoga retreats om volledig zen te worden. Met yoga maak je naast je gedachten ook je lichaam sterk. Vaak eten yogi’s vanuit de ayurvedische leer. Ervaring leert dat ter plekke retreats boeken vele malen goedkoper is dan vooraf.

– In deze blog is een gesponsorde link verwerkt. Op deze manier kan ik de kosten dekken (zoals hosting etc) om voor jullie content te blijven maken.  –