lake navaisha nijlpaard

Lake Navaisha | Kenia

Lake Navaisha staat bekend om haar vogels en een van de meest gevaarlijke zoogdieren ter wereld: het nijlpaard. Ook zijn er veel vogels rondom het meer te vinden.

De beste manier om het meer te ontdekken is per boot. Er zijn verschillende ‘hippo spots’ in Lake Navaisha. De beste tijd om nijlpaarden te spotten is aan het einde van de dag of in de ochtend. Wij kwamen aan het einde van dag. Wanneer de zon een zachte gloed geeft aan het water. Het water wat zachtjes tegen de boot klotst wanneer je geniet van een zacht avondbriesje. De boottocht duurt ongeveer een uur. En de nijlpaarden? Die zijn er altijd. Genietend van het water.

lake navaisha

Kamperen bij Lake Navaisha

 

Een van de leukste dingen bij Lake Navaisha is kamperen bij Fishermans camp aan het meer. Na onze slechte ervaring met het hotel bij Lake Nakuru, was deze camping een verademing! Bonuspunt bij deze camping is dat je ’s nachts nijlpaarden spot aan de kant van het meer. Op het terrein van de camping.

Onze slaapplek bij Lake Navaisha? We sliepen in een klein 2 persoonstentje aan het rand van het meer. De sfeer is er relaxt. De douches en toiletten zijn netjes. En ik kan je vertellen, de douche die ze bij Fishermans Camp hebben, waren de beste in Kenia. Wat een fijne douche. En wat is een douche heerlijk na een dag stofhappen op een fiets in Hell’s Gate.

 

Meer over Kenia: