Lake Nakuru National Park | Kenia

Lake Nakauru staat bekend om haar flamingo’s. De flamingo’s trekken ieder jaar naar Lake Nakuru in Kenia. Ondanks de vrij hoge zekerheid dat er altijd wel wat flamingo’s zijn, blijven het dieren. En dus is het nooit 100% zeker of ze er zijn. De laatste paar jaar zien de rangers in Lake Nakuru dat de flamingo’s naar Lake Bogoria gaan. Lake Bogoria ligt wat meer in het noorden in Kenia. Wij hadden dus een beetje pech. Geen grote horde flamingo’s. Gelukkig nog wel veel andere dieren.

Ook heeft Lake Nakuru een ontzettend mooi uitzichtpunt. Op dit punt heb je een weids uitzicht over het hele meer. Dit is ondanks wel of geen dieren, een fantastisch gezicht. Ook werd de film Out of Africa o.a. in Lake Nakuru gefilmd.

Dieren in Lake Nakuru

lake-nakuru-giraffe

In het gedeelte van het meer waar normaalgesproken heel veel flamingo’s zijn, zagen wij –gelukkig- 3 flamingo’s! Samen met pelikanen, eenden en buffels genoten ze van het verkoelende water.

Naast vogels heeft Lake Nakuru ook giraffes, apen, zebra’s, leeuwen, vele antilopen of herten en neushoorns. Ook is er een kleine waterval, bos en natuurlijk het grote meer. Genoeg te zien dus!

Wanneer je zeker weten heel veel dieren wilt zien en je hebt in ieder geval drie dagen tijd, dan raad ik Masai Mara aan i.p.v. Lake Nakuru. Heb je minder tijd? Je doet dit national park makkelijk in een dagtrip vanuit Nairobi.

Tip voor alle safari’s: begin vroeg. Zit om 6.00-6.30 in de auto. De meeste dieren zoals leeuwen jagen ’s nachts of vroeg in de ochtend. Wanneer je pas na 9.00 midden in het park bent, ben je te laat.

Slapen bij Lake Nakuru

Rondom het stadje Nakuru zijn er veel slaapplekken. Wij sliepen in het Miale Hotel. Een basic hotel waar de bedden goed sliepen, maar het eten slecht is. En niet alleen voor vegetariërs. We kregen half lauwe, rubberachtige sperziebonen met een beetje salade en rijst. Gelukkig was de lunch goed eerder die dag, anders was het een karige bedoeling. Geen aanrader dus!

 

Meer over Kenia: