hostel-kilifi

Fijn hostel in Kilifi ‘Distant Relatives’ | Kenia

Na de treinreis van Nairobi naar Mombasa gingen we naar Kilifi. Kilifi is een klein vissersdorpje aan de kust van Kenia. Er is een strand waar je aan je bruine teint kunt werken. De mensen zijn er erg vriendelijk. Het dorpje zelf is niet zo spannend maar is wel typisch Kenia. Er is niet zo heel veel te doen in Kilifi. Wat Kilifi wel echt leuk maakt is het hostel Distant Relatives. Hier ontmoet je backpackers, flashpackers en in ons geval een restantje bruiloftsgasten. Dit hostel in Kilifi is  een goede plek om even paar daagjes te relaxen en uit te puffen van alle vroege safaritripjes.

hostel-kilifi-distant-relatives

Distant relatives hostel in Kilifi

Distant relatives is een hostel in Kilifi opgericht door de Zimbabwaanse Tom en de  Franse Romain. Vanuit de gedachte om alles zo duurzaam mogelijk te doen. Zo zorgen de toiletten compost zorgen. ‘Doorspoelen’ doe je met houtsnippers en kweken ze zelf zoveel mogelijk groenten in hun groentetuin. Ik sliep in een private room (met eigen douche en gedeeld toilet) voor 3.000 KES samen met mijn reisgenoot en goede vriendin Hanneke. De dorm in het hostel van Distant relatives in Kilifi is ook erg mooi, en is 1.000 KES per nacht. Er is een zwembad en op 5 minuten lopen een strand. Dit strand is vrij klein en prima. Maar wil je het ‘echte strand’ met witte zand en azuurblauwe zee? Dan pak je de tuk tuk voor 300 KES vanaf Distant relatives. Of reis verder naar Watamu.

hostel-kilifi

Hostel is van alle markten thuis in Kilifi

Op dit strand organiseren ze regelmatig kleine events. Zo hadden ze een ‘filmfestival’ toen wij er waren. Ze toonden allerlei korte films over de hele wereld. Strand, filmpje, biertje en goed gezelschap perfecte combi voor een relaxte avond. Ook organiseren ze zeiltochten en kun je allerlei activiteiten doen.

Ze worden zelfs afgehuurd voor bruiloften. De prijzen voor het eten zijn wat aan de hoge kant. Maar erg lekker. Er is ook –zoals een echt hostel- een gezamenlijke keuken. Koop bij Tuskey’s (supermarkt in Kilifi) je boodschappen en kook de lekkerste dingen. Een tuk tuk naar het centrum van Kilifi kost 100-150 KES. Wifi is lastig te krijgen op deze afgelegen plek, je betaalt dus per 24 uur een bedrag. Maar eigenlijk heb je hier geen wifi nodig. Heerlijk om te ontpluggen van het internet. Kortom dit hostel in Kilifi raden we iedereen aan!

 

Meer over Kenia: