Hell's Gate

Hell’s Gate National Park | Kenia

Een beetje Nederlands gevoel had ik wel in Hell’s Gate. Ondanks de hitte, die niet typisch Nederlands is. Je kunt namelijk fietsen door Hell’s Gate national park. Het is het enige national park in Kenia waar je kunt fietsen. Voordeel is dat dieren minder snel wegrennen. Zo kom je dus dichterbij mevrouw Zebra of meneer Giraffe. Ga wel vroeg in de ochtend. Anders zie je de lucht trillen van de hitte. Naast dieren staat Hell’s gate ook bekend om haar mooie canyons.

Hell's Gate zebra

De canyon in Hell’s gate

De canyon is oud. Vroeger stroomde er water doorheen. Door de jaren heen droog de rivier op en liet een uitgesleten canyon achter. Wil je de canyon bezoeken, dan is het handig dat je gezond bent. De wandeling is niet moeilijk of uitputtend, maar vereist soms wat klimwerk.

Lion King in Hell’s Gate

Ken je Simba nog? En Nala, Pumba, Timon en Scar? De Lion King is een van Disney’s meest populaire film. Hell’s Gate was de inspiratie voor het decor in de Lion King. Wanneer je er rondfiets zie je bijna Simba rennen.

Ben je een klimfanaat? Er is zelf een natuurlijke klimwand in Hell’s gate. Naast klimwand, de dieren en de mooie canyons, zie je ook de immense rotsformaties. Wanneer je het park binnenkomt komen ze je al tegemoet. Een mooi park! Deze moet zeker op je lijst wanneer je naar Kenia gaat. Naast Masai Mara national Park.

Hell's Gate

Kosten Hell’s Gate

De entree fee is 40 dollar in laagseizoen. In het hoogseizoen kan het 80 dollar zijn. Je kunt, voordat je de weg inslaat naar Hell’s gate, een fiets huren. Dit kost iets van 10 dollar. Je kunt moeilijk aan water komen in het park was onze ervaring. Dus sla water in voordat je het park in gaat. En wanneer je gaat fietsen doe een petje op en heel veel zonnebrandcrème. Een gids is niet perse nodig, maar wel ontzettend leuk. Hij/zij vertelt dan veel over de geschiedenis van het park. En leid je rond in de canyon. Wij waren enthousiast over onze gids Peter. Mocht je interesse hebben om met hem in Hell’s Gate rond te touren, neem contact op.

 

Meer over Kenia: