auto-huren-spanje

9 must do’s voor een auto huren in Spanje

Een auto huren in Spanje. Raampje open, wapperende haren en warme zeewind op je wangen. Heerlijk! De vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, zonder te hoeven wachten op een bus die niet komt opdagen, dát is roadtrippen. Maar ook om op de plekken te komen waar je als backpacker met het openbaar vervoer niet snel of makkelijk komt.

Waar moet je aan denken wanneer je met de auto wilt rondreizen door Spanje?

1# Huur de auto ter plekke of ver van tevoren

Zoek op aanbiedingen. Schat goed in of je bijvoorbeeld een verzekering tegen krassen wilt of een dubbele bestuurder. Wanneer je ter plekke een auto huurt, kun je vaak nog onderhandelen. Zo betaalden wij in plaats van 80 euro 60 euro voor een extra bijrijder. Alles rond? Je gaat nu de auto checken. Kijk altijd goed van te voren waar de krassen zitten. Maak foto’s van de auto voordat je met de huurauto wegrijdt.

auto-huren-spanje-roadtrippen

2# Neem een creditcard mee

Ze schrijven automatisch borg af van je creditcard. De borg storten ze na terugbrengen (wanneer er geen schade is) weer op je rekening.

3# Pak zelf een TomTom in. Of gebruik de TomTom-app op een telefoon

Ter plekke huren is namelijk erg prijzig. Check wel of je Tom Tom Spanje-dekking heeft. Wat ook kan, is dat je offline kaarten downloadt op je telefoon via Google Maps. Die download je dan wanneer je wifi hebt. De kaarten kun je dan gebruiken wanneer je geen internetverbinding hebt. Erg makkelijk. Hoe doe je dat?

  • Ga naar Google Maps
  • Zoek het gebied wat je wilt gaan gebruiken
  • Type dan “Ok maps” in het zoekvenster en laat Google zoeken
  • Google Maps gaat dan automatisch het gebied downloaden
  • Wanneer je geen internet hebt maar wel Google Maps open hebt staan, kun je jezelf volgen op de kaart.

Bij ons werkte dat goed. Van te voren stippel je dan een route uit en daarna ga je offline. Je telefoon onthoudt dan zelfs de route! Of gebruik de app maps.me. Horen we ook goede verhalen over.

4#Check altijd of je ergens mag parkeren!

auto-huren-spanje-parkeren

In de steden is het meest veilige om je auto in de parkeergarages te zetten. Zeker wanneer je geen krasverzekering hebt. Bovendien is het op straat vaak zo vol met auto’s dat een parkeerplek zoeken bijna zinloos en heel frustrerend is. Tenminste, in de grotere steden. Reken op gemiddeld 15 tot 25 euro per nacht. Zo betaalden we 17 euro in Almeria en 25 euro in Malaga. Of je zoekt een hotel met parkeerplek, maar die is vaak ook niet gratis. Wij sliepen bijna altijd via Airbnb. Tip: vraag je host van tevoren waar je voordelig kunt parkeren. Scheelt je ook parkeerstress.

5# Auto huren in Spanje: de tolwegen

Er zijn verschillende tolwegen in Spanje. Tol kan variëren van 3 tot 15 euro. Wil je low-budget blijven? Vermijd deze wegen dan. En het leuke is dat je dan veel meer ziet van het land.

6#Brandstof

Benzine is goedkoper dan in Nederland. Maar je verbruikt ook meer omdat het landschap heuvelachtiger is. Uiteraard hangt verbruik van benzine ook af van je rijstijl ;-).

7#  Internationaal rijbewijs bij auto huren in Spanje?

Wij hebben nog nooit een internationaal rijbewijs moeten laten zien. Neem wel altijd je gewone rijbewijs mee. Sander had hem per ongeluk één keer thuis gelaten…rara wie ons staande hield langs de weg. Gelukkig mochten we doorrijden, maar echt ontspannen was het niet.

8#Zet de radio aan!

Zo leer je leuke Spaanse liedjes kennen en leer je direct een woordje Spaans.

9#Geen geld om een auto te huren?

Kijk dan eens bij blablacar.com. Daar kun je meerijden met mensen op vooraf afgesproken ritten.

Als laatste: heel veel plezier!