venkelsalade

Venkelsalade met avocado en linzen

Houd je van de frisse smaak van venkel? Dan is deze venkelsalade met avocado en linzen je recept! Venkel is een groente dat de meeste mensen niet zo vaak gebruiken. In combinatie met linzen, avocado, roma of cherrytomaatjes en een goede dressing, zet je in een mum van tijd een voedzame vegetarisch gerecht op tafel. Eet je geen honing als veganist, doe dan een andere dressing. Misschien iets met balsamico.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 blikjes linzen (uitgelekt en even afspoelen). Gewoon linzen koken kan ook
 • 1 venkel
 • 250 gram roma of cherrytomaatjes
 • 1 avocado

Voor de dressing

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepels agavesiroop
 • 2 eetlepel mosterd
 • 1 eetlepel appelciderazijn

Bereiding vegetarische venkelsalade met avocado en linzen

 1. Haal de linzen uit het blik en spoel ze af in een zeef of vergiet. Laat ze even uitlekken. Snijd de venkel in plakjes. Dit kan met een kaasschaaf of gewoon met een groot koksmes. Bij mij ging het met de kaasschaaf niet heel soepel dus ging ik later over op het koksmes.
 2. Doe de linzen in een grote kom. Voeg daar de venkel bij.
 3. Snijd de roma of cherrytomaten in partjes. En doe ze in de kom met de linzen en venkel. Halveer de avocado en haal het vruchtvlees eruit. Snijd dat vervolgens in stukjes en voeg het bij de salade.  Heb je een stuk over? Bewaar dit dan met de pit erbij. Zo zorg je ervoor dat de avocado niet zo snel bruin wordt.
 4. Pak een bakje of kom waar je de dressing in kunt maken. Meestal doe ik dit op gevoel en proef ik af en toe. Doe de olijfolie, agavesiroop, mosterd en de appelciderazijn bij elkaar in het kommetje en meng de ingrediënten. Proef even of je het lekker vindt. Voeg naar smaak nog meer agavesiroop toe als je het wat zoeter wilt of mosterd voor een scherpere smaak. Is het nog niet vloeibaar genoeg? Dan gewoon nog een beetje olijfolie.
 5. Doe de venkel, avocado en linzen bij elkaar. Doe de dressing erover en voilà, je venkelsalade met avocado en linzen is ready to eat.

Eet smakelijk! Zin in een andere salade? Bekijk alle salades.