Spaghetti aglio olio

De Italiaanse keuken biedt zoveel vegetarische opties! Zoals spaghetti aglio olio. Juist, met heel veel knoflook. Je kunt hem zelfs veganistisch maken door spaghetti te gebruiken zonder ei en kaas. Tip: veel gedroogde pasta van huismerken en andere bekende merken zijn ei-vrij. Zo eet je naast vegetarisch ook vegan. De Italiaanse keuken is unaniem favoriet bij ons. Het is makkelijk, lekker en in dit geval ook nog snel te maken.

Ingrediënten voor 2 pers spaghetti aglio olio

 • 125 gram spaghetti
 • 10 (mag zelfs meer) teentjes knoflook
 • 2 rode pepers
 • 15 gram krulpeterselie
 • 50 gram rucola
 • olijfolie extra verge (bij de italiaanse toko)
 • Pecorino kaas of een andere harde smaakvolle kaas (check of er vegetarisch stremsel is gebruikt)

Bereiding vegetarisch of veganistisch

 1.  Pel de knoflookteentjes en snij ze in hele kleine stukjes. Een goed koksmes is hierbij handig. Pak daarna de rode pepers. Halveer ze en haal de zaadjes eruit. Tenzij jij en je eetgenoot leven voor pittig, dan laat je ze zitten. Snijd ook deze in kleine stukjes.
 2. Hak de krulpeterselie zo klein mogelijk. Rasp de kaas of gebruik de kaasschaaf voor grote stukken. Check of de kaas ook vegetarisch is. Wanneer er leb-stremsel van een kalf in zit, is het niet vegetarisch. Ook wanneer er niet specifiek vegetarisch stremsel opstaat of microbieel stremsel, eet je dierlijk stremsel.
 3. Kook de spaghetti volgens de verpakking en doe een heel klein beetje zout in het water. Giet af en laat even rusten.
 4. Bak de knoflook en rode pepers samen met heel klein beetje olie. Voeg de spaghetti toe en hussel alles door elkaar. Daarna voeg je de krulpeterselie toe. Mix alles goed.
 5. Pak de borden en verwarm ze even in de oven of magnetron. Haal ze eruit en leg de rucola erop. Schep de spaghetti erop. Strooi de geraspte kaas erover. Voor de veganistische variant strooi er dan veganistische kaas over.

Eet smakelijk!