pimientos de padron

Spaanse Pimientos de Padrón maken

Een van de meest bekende gerechten van Spanje naast de patatas bravas zijn toch wel de pimientos de padrón. Deze groene pepers zijn helemaal plantaardig en kun je met een gerust hart bestellen bij alle tapas restaurantjes in heel Spanje. Heel gezond is het niet, want ze worden vaak gebakken in flinke scheut olie en er gaat een lading zout over. Iedere dag pimientos de padron eten én patatas bravas is niet het beste idee, maar het is wel superlekker! Af en toe een padronnetje is gewoon lekker.  Voor het maken thuis hoef je geen super chef te zijn. Iedereen kan deze pimientos de padron maken.

English recipe below Dutch recipe

Geen pittige verrassing

De pepers zijn altijd groen en komen oorspronkelijk uit West-Spanje. Gelukkig zijn ze niet pittig, dus geen zorgen dat je mond in brand staat na het eten van deze tapa. Ze zijn overal in Spanje in de supermarkten te krijgen, maar in Nederland soms wat moeilijker verkrijgbaar. 

pimientos de padron close up

Ik weet ook nog wel een van de eerste keren dat ik pimientos de padron echt bewust at. Dat was in Fuerteventura toen ik daar een weekje op vakantie was. Destijds was ik nog niet zo lang vegetariër en was altijd op zoek naar lekkere vega opties. Overigens zijn er prima vega restaurantjes op Fuerteventura te vinden. Vegan denk ik inmiddels ook wel bij de tentjes waar ik was destijds. Wist je trouwens dat je vanaf Cadíz ook met de boot naar Fuerteventura kunt? Zo kun je zelfs naar dit eiland zonder het vliegtuig te pakken, want naar Cadiz kun je natuurlijk ook gaan met het openbaar vervoer of auto.

Waar kun je pimientos de padron kopen

Ga eens kijken bij toko’s of Spaanse winkels. Kun je ze niet vinden? Dan kun je wel voor puntpaprika’s kiezen of tegenwoordig heb je ook van die snack paprikaatjes, die kun je er ook voor gebruiken.  Die zijn vaak niet groen, wel kleurrijk! Zorg in ieder geval dat ze zoetig zijn en niet pittig. Voor de leukste presentatie van je pimientos de Padron gebruik je natuurlijk van die welbekende

Pimientos de padrón

Lekkere Spaanse Pimientos de Padron voor je ideale tapasavond!
Kooktijd 10 minuten

Ingrediënten

 • 400 Padrón pepers kleine groene pepers
 • 2 grote tenen knoflook
 • 5 el olijfolie
 • grof zeezout

Bereiding

 • Ontvel de knoflook en snijd de hem in vier partjes. Pak een pan en zet op hoog vuur. Schenk de olijfolie erin en laat heet worden. warm worden.
 • Maak ondertussen de pepers even schoon met water en maak ze goed droog daarna.
 • Doe de knoflook partjes in de inmiddels opgewarmde olijfolie en laat even bakken. Nu doe je direct de pepers erbij. Laat ongeveer 30 seconden even goed bakken, bijna frituren voordat je ze omdraait. Alle kanten moeten even gebakken worden. Je kunt de pepers met een mesje even prikken zodat de lucht eruit gaat.
 • De pepers zijn klaar zodra ze zwarte vlekjes krijgen. Ik druk af en toe op de pepers zodat ze ‘ontluchten’. Schep ze uit de pan zonder de olie mee te nemen en leg ze in een kom. Je kunt ze ook eerst even laten uitleggen op wat keukenpapier. Voeg nu het grove zeezout toe en mix goed.
 • Pak een leuke kom om te serveren, zoals de typische tapas schaaltjes.

Notities

Zet op tafel en smullen maar! Lekkerst is om ze direct te eten, maar koud zijn ze ook nog steeds lekker. Gaat goed samen met een craft biertje zeg ik uit eigen ervaring 😉

Pimientos de padrón

Ingrediënten

 • 400 g padron chillies small green chillies
 • 2 big garlic cloves
 • 5 tbsp olive oil
 • coarse sea salt

Bereiding

 • Peel the garlic and cut it into four wedges. Grab a pan and put on high heat. Pour in the olive oil and let it warm up.
 • In the meantime, clean the chillies with water and dry them well afterwards.
 • Put the garlic segments in the olive oil, which has warmed up in the meantime, and let it fry for a while. Now add the chillies immediately. Let them fry well for about 30 seconds, almost fry them before you turn them over. All sides have to be fried for a while. You can prick the chillies with a knife so that the air goes out.
 • The chillies are ready as soon as they get black spots. Scoop them out of the pan without taking the oil and put them in a bowl. Now add the coarse sea salt and mix well.
 • Grab a nice bowl to serve, like the typical tapas dishes.

Notities

Put on the table and feast! Tastiest is to eat them directly, but they are still tasty when cold. Goes well with a craft beer I say from my own experience 😉

Meer lezen over de Spaanse keuken en Barcelona of Spanje?

Bekijk alle blogs over Spanje >>

NieuwsbriefMis geen enkel recept en avontuur!

Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang al mijn recepten, belevenissen in Barcelona en andere reisavonturen in je mailbox.