Deze vegan Aziatische lemon cashew minibars zijn heerlijk als frisse snack tussendoor. Of als dessert na een zware maaltijd. Tip: alle ingrediënten kun je halen op de markt. In Rotterdam is dat op dinsdag of zaterdag.

 

Ingrediënten Asian lemon cashew minibars (vegan)

18 minibars (of 6 grote repen)

 • 15 dadels zonder pit
 • 150 gram (rauwe) cashewnoten
 • 50 gram kokosrasp
 • 60 ml citroensap (is ongeveer 2 a 3 citroenen)

keukenapparatuur :

 • Goede sterke blender of foodprocessor
 • Grote kom
 • Bakpapier

Bereiding Asian lemon cashew minibars

 1. Pers je citroen uit totdat je 60 ml sap hebt
 2. Pak je blender of foodprocessor. Doe hier cashewnoten in. Laat hem blenderen totdat je cashewnoten ‘meel’ zijn geworden.
 3. Haal het meel eruit en doe het in een grote kom.
 4. Voeg de dadels, citroensap en kokosrasp toe in de blender.
 5. Doe de blender weer aan en laat hem blenderen totdat de ingredienten 1 plakkerig geheel wordt.
 6. Schep het mengsel van de dadels, citroensap en kokos op het cashewnotenmeel en meng het goed. Het wordt een beetje een plakkerig deegmengsel.
 7. Leg een bakpapiertje op een snijplank oid. Vervolgens maak je van het deeg een kleine rechthoek op het bakpapier. Zet het de hele nacht in de koelkast zodat het goed kan uitharden.
 8. De volgende dag haal je het uit de koelkast en snijd je 6 lange repen uit je rechthoek. Wil je er minibars van maken dan snijd je nog iedere reep in 3en. Wikkel iedere reep of minibar in bakpapier. Zo gaat het niet aan elkaar plakken. Ze blijven wekenlang goed in de koelkast dankzij de citroen die erin zit! Handig he 🙂

Over de auteur

Oprichter van Vegan Travel Life. Danique is al sinds 2007 gek op de wereld en al haar schoonheden. Grijpt ieder moment aan om haar backpack weer gereed te maken voor een volgende trip. Deed dit al naar bijna meer dan 40 landen. All time favorite thing? Haar paspoort natuurlijk. Heeft respect voor dieren en de natuur. Daarom eet ze plantaardig. Tijdens het reizen en thuis.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.