Over ons

 

Always follow your dreams. Don’t push them away, because they will follow you just as much as you should follow them

 

Vegan Travel Life Danique Aaftink - foto gemaakt door Iris Zaagman
Fotocredits Iris Zaagman

 

De wereld zien, mensen ontmoeten, nieuwe inzichten over het leven krijgen. Dromen om de schoonheid van de aarde zien. De vriendelijkheid en hartverwarmende gastvrijheid van mensen ervaren. Ronddwalen in kleine straatjes van middeleeuwse gehuchten en reflecteren op jezelf.

Reizen verrijkt. Jij als persoon en daarmee ook de wereld. Jarenlang heb ik de meest fantastische landen bezocht. Zo stond ik met mijn voeten op een gletsjer in Nieuw Zeeland, beulde ik mijzelf af met een fantastische 10 daagse hike in de Nepalese Himalya, zingend in een Mongoolse woestijn, praten over politiek in Iran en genietend van de zon op een tropisch strand in Colombia. En dat is nog maar een greep uit de fantastische ervaringen die ik heb gehad! Dagelijks knijp ik mijzelf in mijn handjes voor al deze waardevolle inspiratie en ervaringen. Ze maken mij zoals ik vandaag de dag ben.

Dat reizen je een sterker en – in mijn ogen – meer open minded maakt, zorgde ervoor dat ik in de loop der tijd veranderde in mijn reisgedrag. Zo ben ik bewuster gaan reizen. Niet meer zomaar overal het vliegtuig voor pakken. Én niet meer iedere dag vlees en zuivel eten op reis en thuis. Eigenlijk was dat laatste zo’n logische keuze!

Van vega naar vegan

Al tijdens mijn studie zorgde mijn liefde voor dieren en mijn studentenbudget er al voor dat ik niet echt veel vlees of vis at.  Maar nadat ik steeds meer wist over hoe dieren werden behandeld én dat het eten tegenwoordig zo vol zit met allerlei rotzooi, besloot ik in 2013 vegetariër te worden. Heel veel mensen vroegen aan mij: hé maar hoe doe je dat dan? Vegetarisch eten en dan ook nog op reis? Samen met mijn toenmalige vriend richtte ik eind 2015 daarom de De Reizende Vegetariër op. Maar ook vegetariër zijn is een reis, daarom werd ik na vele documentaires, websites en gesprekken later in de zomer van 2016 vegan.

Positive vegan vibe!

Een van de beste keuzes ooit! Natuurlijk is het niet altijd makkelijk om overal ter wereld een vegan lifestyle te hebben. Daarom zeg ik vaak tegen mijzelf en anderen: “give yourself a break”. Je hoeft het niet perfect te doen en wees ook niet te streng. Niemand heeft er wat aan wanneer je depressief in een hoekje zit. Sowieso volledig 100% vegan leven is een utopie (iets met geld en gelatine). Het gaat erom dat je bewust leeft en bewuste keuzes maakt. Just be the positive vibe!

Voor mij zorgde vegan eten ervoor dat ik mij supergoed voel, kilo’s kwijt ben en merk aan mijn hele lichaam dat hetmij goed doet! Sporten gaat makkelijker en ook mijn huid is rustiger geworden. En stapje voor stapje vervang ik alle producten die (makkelijk) te vervangen zijn.

Ik neem je graag mee in mijn reis: bij het plant-based eten, vegan lifestyle, (duurzamer) reizen en sinds kort nog iets heel erg tofs!

 Vegan Travel Life

Follow the Spanish dream

Altijd al zat er dat kleine stemmetje: ik wil graag in het buitenland wonen. Iets met Spaans. Dat wist ik al meteen. De manier van leven, het klimaat en meer genieten van samenzijn met mensen. Spanje was ook het allereerste land waar ik als tiener alleen naartoe ging. De liefde voor het land is altijd gebleven en daarom heb ik dit jaar de knoop doorgehakt en mijn droom gevolgd: ik woon in Spanje!

Dus je krijgt niet alleen de inspiratie, recepten en reistips voor landen wereldwijd maar ik neem je ook mee in mijn leven hier in Spanje als vegan. Benieuwd hoe is het om te leven als vegan in Spanje of andere landen? Of wil je inspiratie voor smakelijke wereldse recepten? Volg mij op Instagram, Facebook, Pinterest of meld je aan op de nieuwsbrief!

Liefs,
Danique

Founder Vegan Travel Life: Danique is een (parttime) digital nomad met een groen hart. Missie? Laten zien dat het makkelijker is dan je denkt om bewuster te eten en te reizen. Follow your dreams! Always. Plant-based sinds 2016.