liebster-award-reizende-vegetarier

Genomineerd voor de Liebster Award

Liebster wattus? Liebster Award is bedoeld om beginnende bloggers meer aandacht te geven. Stelletjereizigers nomineerde ons via instagram.

Daar zit je dan in het vliegtuig. Lees je dat je bent genomineerd voor de Liebster Award via Instagram door Stelletjereizigers (@stelletjereizigers). Leuk! Liebster Award heeft het doel dat de (nog) minder bekende bloggers meer aandacht krijgen.  Hoe werkt het?  Stelletjreizigers vertelden dat we 11 vragen die zij bedacht hebben, kunnen beantwoorden.  Wij zullen dan vervolgens weer 11 nieuwe vragen bedenken en 2 anderen instagrammers nomineren voor de Liebster Award.  Hier werken we zeker aan mee!  Bij deze dus onze 11 antwoorden:

Antwoorden op de Liebster Award-vragen

Welk(e) stad, gebied of land moet iedereen volgens jou echt ooit bezocht hebben? (en dan willen we natuurlijk ook weten waarom)
Mongolië: dit land is nog zo puur. Zodra je buiten de hoofdstad Ulaanbataar (helaas rukt daar de verstedelijking op) bent ,waan je in een oase van rust.  De leegte is je vriend maar ook je vijand.  Geen panne krijgen is onmogelijk vanwege de onverharde sporen.  De ervaring om in een ger te slapen en airag te drinken is onbetaalbaar.
Iran: omdat dit land zo anders is en bijna al je vooroordelen onderuit haalt. Het land waar je wordt opgehaald in een taxi waar de zwiepende bikinistukjes je tegemoet komen op een mini-tv en waar ze je uitnodigen voor een goed gesprek over (erotische) films en politiek. Het land waar niks mag maar alles kan.

 

liebster-award

Wat is de meest bijzondere plek waar je ooit overnacht hebt?
Na een lange hike in de snikkende hitten bezweet aankomen bovenop de berg.  Daar sliepen we op de grond met een kampvuurtje naast ons. ‘Om de slangen weg te houden’. Samen met 6 andere vrijwilligers. Ik (Danique, deed destijds vrijwilligerswerk in Thailand). We waren niet alleen, want het hele dorp was uitgetrokken. Deze route was namelijk nog nooit gelopen door falang (buitenlanders). De Thai hebben zich op de achtergrond zich tegoed gedaan aan de alcohol. Sander zijn meest bijzondere nacht was toch wel op Mount Everest Base Camp op 5200 meter hoogte.  De tocht (paar dagen hiken) duurde lang het kostte veel moeite om daar te komen.  De schoonheid van zo dicht bij de hoogste berg van de wereld te zijn, was een immens bijzonder gevoel.

Van welk exotisch (niet Nederlands) gerecht werd jouw innerlijke Herman de Blijker helemaal wild?
Wij weten niet of Herman de Blijker veel vega kookt, maar waar je Danique voor wakker kunt maken is een paneer tikka masala (niet de zoete variant) en Sander kun je wakker maken voor vegetarische Sushi.

Wat is volgens jou het geheim van een goed blog?
Regelmatig  schrijven, reageren op andere bloggers en/of volgers en mensen betrekken. Inleven in je lezers 🙂  Uiteraard nog veel meer!

Wat is voor jou echt onmisbaar als je op reis bent?
Toen ik (Danique) voor het eerst een grote reis maakte, kreeg ik een sleutelhangertje van mijn moeder. Die gaat  sindsdien overal mee.  Daarnaast nemen we altijd reisslotjes,  oordoppen, een hoofdlampje en tissues mee. Sander neemt trouwens ook overal zijn powerbank mee en een haarborstel.

Wat is jouw ultieme travelsong?
Sander: o.a. Eddie Vedder ‘Into the Wild’ en Live ‘ I Alone’
Danique: verschilt per reis. Maar welke ik altijd fijn vind: Alanis Morisette ‘You Learn’ en  La Pegatina ‘Penjat’.

Zijn er momenten dat je bang bent geweest tijdens het reizen?
Danique: ik was in Nieuw-Zeeland en maakte een aardbeving mee. Gelukkig kon ik de volgende dag terug naar Australië.  Liever enge beestjes dan een trillende aarde.
Sander: toen ik als 17-jarige in Turkijke was, was ik nog punker. Met spikes op mijn hoofd en hondenketting om.  Op mijn broek stond  de tekst anti-nazi. Maar de Turken zagen het woord anti niet. Ik voelde mij niet op mijn gemak en vond gelukkig het woord ‘gegen’.  Zodat ik uit kon leggen dat ik anti-nazi was.

Hoe vaak skype jij met het thuisfront tijdens het reizen?
Afhankelijk of je solo reist of samen. Tijdens solo reizen skypen we over het algemeen  1 a 2x in de week. Met elkaar dan. Danique skypte gemiddeld 1x in de 2 weken tijdens haar reis van 5 maanden.  Wanneer we samen op pad zijn dan eigenlijk niet.

Wat is de meest bizarre ervaring die je hebt meegemaakt tijdens een van je reizen?
Niet meest bizarre, maar wel een die veel indruk achterliet. Een trouwerij in India. De bruid in kwestie leek wel apatisch. Ook heeft Danique een keer een hele groep mannen per ongeluk opgesloten in hun kamer. De hele nacht. Ook dit was in India.
Sander sliep een keer in Cuba bij iemand thuis (niet een casa particular). Het is in Cuba gewoon dat het voor de overheid altijd duidelijk is waar je slaapt als toerist. Toen Sander dus bij iemand thuis sliep, die niet geregistreerd stond als casa particular, stond de volgende dag de politie op de stoep.

Wat is de eerste herinnering die je hebt aan reizen?
Danique: dat was mijn eerste vliegtuigtrip. Naar Turkije. We zaten achter een man die heel flauw zei ” mevrouw, mag het raampje open’?  En dan zijn mede-reizigers aanstoten en hard lachen om zijn grap. Tenenkrommend.
Sander: met mijn opa en oma snowboarden in Oostenrijk.

Wat is de laatste foto die je gemaakt hebt?
In Fuerteventura van Los Molinos. Hier zitten we momenteel.

Onze vragen voor de Liebster Award nominatie

Onze vragen voor Pim en Jiska @pimenjiska en Jakobien  @jakobienvdw

 1. Wat is je volgende reisbestemming?
 2. Wat doe je altijd als eerste wanneer je in  een dorm of je kamer aankomt?
 3. Wat is je favoriete gerecht om te koken wanneer je op reis bent?
 4. Wat vind je de mooiste taal die je hebt gehoord tijdens je reizen en waarom?
 5. Welke apps gebruik jij het liefst tijdens het reizen?
 6. In welk land/stad zou jij willen wonen wanneer geld geen issue is?
 7. Waar zou jij het liefst je handen uit de mouwen steken om te helpen? En waarom?
 8. Welke activiteiten zou iedereen tijdens een reis eens gedaan moeten hebben?
 9. Wat doe je als je merkt dat je ‘bedonderd’ wordt?  Bij bijvoorbeeld het kopen van een souvenir of een busticket?
 10. In hoeverre ben je door reizen anders naar de wereld of dingen gaan kijken?
 11. Neem je je wel eens dingen voor te gaan doen na een reis? Zo ja, in hoeverre houd je je hier aan?

 

Spelregels:
De regels van de Liebster Award zijn als volgt:
– Beantwoord de 11 vragen van de blogger die je genomineerd heeft
– Link naar de persoon/blog die je genomineerd heeft
– Nomineer de bloggers die volgens jou wat aandacht mogen verdienen!
– Verzin zelf 11 vragen en stel deze nieuwe vragen aan de door jou genomineerde bloggers
– Als je de link van je Liebster Award deelt op Sociale media, tag dan de blogger die jou heeft genomineerd en de bloggers die jij weer nomineert, zodat we je blog kunnen lezen.