Treinkaartjes kopen naar Barcelona

Treinkaartjes kopen naar Barcelona

Treinkaartjes kopen naar Barcelona is makkelijker dan je denkt! Als freelancer werk ik met name voor klanten in Nederland. Dit betekent dat ik regelmatig naar Nederland moet. Niet écht duurzaam. Gelukkig kan ik heel veel online doen en hoef ik zeker niet vaak terug, maar soms is het toch wel echt handiger om even fysiek aanwezig te zijn.

Om duurzamer te zijn, blijf ik vaak langere periodes in Nederland achter elkaar (eigenlijk altijd minimaal 2 weken), zodat ik niet hele tijd voor een weekendje heen en weer hoef. Werken en familie/vrienden bezoek inéén.

Waar koop je treinkaartjes?

Zo ook voor het event Groene Peper waar ik de marketingcommunicatie en eventmanagement voor doe. Hiervoor bleef ik één maand in Nederland. Voor mijn andere klanten kan ik makkelijk op afstand werken, maar een event organiseren en op de dag zelf er niet zijn, dat wordt wat lastig. Dus in januari had ik bedacht dat ik het ging proberen: met de trein naar Barcelona.

Als eerste stap de terugreis en als het bevalt wil ik vaker gaan. Vanuit mijn ervaring om te reizen naar Berlijn met de trein wist ik al dat hoe eerder je je treinticket koopt, des te beter. Dus ook zo naar Barcelona. Op internationale website van de NS NSInternational.nl werd ik niet echt veel wijzer dus ik kwam uit op de site van SNCF Oui.

Gewoon naar huis gestuurd

Hier heb ik mijn treinkaartjes naar Barcelona besteld en ze werden netjes thuisgestuurd naar mijn huisadres in Nederland. Je krijgt hele leuke ‘old fashioned’ treintickets, zo leuk! Je kunt er ook gewoon mee inchecken bij de poortjes van de NS.

Op het treinkaartje staat aangegeven welke wagen je nodig hebt en welke stoel. Dit kun je bij de goedkope tickets volgens mij niet kiezen. Je kunt zelfs tickets voor binnen Spanje op de website van SNCF kopen. Wat fijn is, hoe eerder je boekt, des te goedkoper, hierbij helpt de website je ook nog om een alert in te stellen. Zelf had ik het gewoon in mijn agenda gezet. Ook is er een SNCF app die je kunt gebruiken.

Lees ook mijn blog over hoe het is om met de trein naar Barcelona te gaan >>

Heb je vragen? Stel ze hieronder!

▶️ Meer met de trein? Wist je dat je ook voordelig via NSInternational.nl treinkaartjes naar bijvoorbeeld Berlijn kunt kopen? Binnen zes uur zit je in deze bruisende hoofdstad vanaf Rotterdam!

En wil je alvast wegdromen over Spanje? Lees dan alle blogs over Spanje.