lisa goes vegan boek

Lisa Goes Vegan: het kookboek

Lisa heeft inmiddels een nieuw kookboek: Vegan Comfort Food. Heerlijk fijn boek, netzoals haar voorgaande boek Lisa Goes Vegan.

Bestel haar nieuwe boek >>

Kookboeken vind ik leuk. In alle soorten en maten, maar sommige kookboeken wil je het liefst meteen hebben. Om direct de keuken in te duiken voor het maken van smaakvolle creaties. Zo had ik dat ook met het boek van Lisa Stel: Lisa Goes Vegan. Lisa is bekend van haar blog Lisa Goes Vegan en na ruim 5 jaar bloggen, heeft ze nu haar allereerste boek! En wat voor een.  Na onze vele tripjes dit jaar, had ik eindelijk tijd om haar recepten uit te proberen.

Het boek is een handboek voor iedereen die graag (vaker) plantaardig wil eten. Ben je nog niet zo bekend met vegan eten, dan is dit boek een goede start! Zo start ze met informatie over waarom zijzelf plantaardig is gaan eten. Denk bijvoorbeeld aan het milieu, de dieren en eerlijke verdeling van voedsel. Het leukste vind ik dat je door het lezen van dit boek ook meer komt te weten van Lisa zelf.

Benieuwd naar andere vegan kookboeken? Bekijk ze allemaal >>

Lisa goes vegan: handige tips

Hoe ga je vegan eten met kinderen? Hoe eet je vegan op reis? Hoe ga je om met barbecues en andere sociale bijeenkomsten? Ze geeft allemaal tips hoe je dit op een gezellige en leuke manier doet. Ook heeft ze het over verschillende soorten voedingsstoffen die je nodig hebt. Erg handig wanneer je niet zo thuis bent in de voedingsleer. Je moet natuurlijk niet met een bleek ingevallen bekkie rond gaan lopen omdat je niet weet welke voedingsstoffen je nodig hebt. Het was nóg handiger geweest wanneer er een tabel stond met aanbevolen hoeveelheden per dag. Uitgesplitst voor een man en voor een vrouw. Misschien ook nog voor kinderen. Tip voor een volgend boek van deze leuke blogger 😊.

Oké, je weet nu wat je nodig hebt. Nu kan het leuke gedeelte beginnen: koken. Lisa geeft al vrij snel basisrecepten. Praktisch en daardoor snel te maken. Daarnaast verleidt ze je met allerlei mooie foto’s van smakelijke gerechten.

lisa goes vegan boek

 

Overzichtelijk geheel

Ze deelt in haar Lisa goes vegan boek haar recepten als volgt in: ontbijt, lunch, diner, desserts. Erg overzichtelijk. Zo blader je direct naar het soort gerecht van de dag wat je wilt maken. Sommige recepten zijn wat ‘normaler’, maar ik werd verrast door bijvoorbeeld de zuurkool met pompoen. Wat een bijzondere combinatie. Een ware smaakexplosie in je mond, serieus waar. Wanneer je een zoetekauw bent, kom je ook goed aan je trekken. Ik ga zeker nog eens Blueberry Lemon Cheesecake maken. Mmjummie!

It’s all in the pictures

Per recept staat er een mooie foto bij, waardoor het water bij je in de mond loopt. Wat ik leuk vind is dat ze met een vrij basic set aan fournituren iedere keer weer een andere sfeer weet te creëren in de foto. Complimenten voor de fotograaf en foodstyliste! Voor mij is een fijn kookboek zonder goede fotografie namelijk niet een volwaardig kookboek. Je wilt geïnspireerd raken en weten hoe een recept eruit moet komen te zien. Daar hoort – vind ik – een voorbeeld van het recept bij. Lisa slaagt met vlag en wimpel!

Basisrecepten

Wat ik ook heel handig vind, is het mix & match van de smoothies. Nu maakt Sander zelf iedere dag de meest creatieve smoothies, maar wanneer je niet zo’n smoothiemaster in huis hebt, is dit overzicht erg handig. Lisa geeft voorbeelden van allerlei soorten ingrediënten die goed met elkaar matchen.
Eigenlijk zijn er weinig minpunten aan dit boek. Wanneer ik er dan toch een moet noemen, is de keuze voor het – streepje bij opsommingen. Dit zou ik anders hebben gedaan, maar ach….doet niks af aan de inhoud. En is eigenlijk geneuzel. Kortom, wanneer je graag wat vaker plantaardig wilt eten, dan is dit een heel goed boek om mee te starten. Interesse in meer vegan kookboeken?

Check ook eens onze andere reviews van bijvoorbeeld  Sue Quinn Vegan , Saskia Roeda Vegan delight

En eet smakelijk!

Lisa Goes Vegan  € 39,95

Ga naar de site van Lisa Goes Vegan >>