Hummusbar Tbilisi in Georgië

Weggestopt achter een Aziatisch billboard vind je Hummusbar in Tbilisi vlakbij Rustaveli metrostation. Dit charmante restaurant is volledig vegetarisch mét veel vegan opties. En wat een fantastische plek is dit. Het zit achterin een woonerfje wat heel typisch is in Georgië. Overal vind je van dit soort erfjes.

 

 

“I dont want to earn money using animals”.

De eigenaar van Hummusbar Tbilisi, Shalva komt uit Georgië maar leefde 43 jaar in Israël. Zijn liefde voor de vega(n) keuken ontwikkelde zich daar. Hij heeft 3 kinderen waarvan de twee dochters ook vegetarisch en vegan zijn! Zijn vrouw eet 99% van de tijd vegan. “Sometimes you need to be flexible”. Shalva eet maximaal 1 keer per week vlees, zodat het iets bijzonders blijft. Wanneer iedereen dit zou doen, dan gaat het waarschijnlijk een stuk beter met de wereld.

 

“I don’t want to earn money using animals”. Vertelt hij, iets waar wij natuurlijk helemaal achter staan. Hij vertelde ook waarom hij denkt dat in Israël zoveel vegan gegeten wordt. “De mensen zien zoveel leed en willen daar gewoonweg niet aan bijdragen”. Het vegan zijn gaat in Israël nog veel verder. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt kiezen tussen leren of vegan schoenen in het leger?
Het eten bij Hummusbar Tbilisi is goed. Natuurlijk is er hummus te krijgen en alles is zelfgemaakt. Denk aan knapperige warme pitabroodjes en romige hummus of gepickelde groenten. Een waar feestje. De inrichting is simpel maar er heerst een fijne vibe. De prijs van het eten is gemiddeld. Niet heel duur maar ook niet heel goedkoop. Aanrader! En doe ze de groetjes van ons 🙂

Hummusbar Tbilisi
3 M.Kostava
1080 Tbilisi

 

Benieuwd naar meer Georgië?

>Natuurschoon in Mestia en omgeving
> Vegetarisch en vegan eten in Tbilisi 
Ontdek Georgië: ga voordat het te laat is!

>Wat kun je doen in Tbilisi?