Dingen die jij nog niet wist over het kopen van een ‘nieuwe’ laptop of smartphone

Afgelopen januari zat ik in Brazilië. Helemaal op en top in mijn element te wezen en toen….bam… batterij kon niet meer opgeladen worden. Hij deed helemaal niks meer. Nada. Zit je dan in de middle of nowhere met je beste Portugees naar een zwart scherm te staren in de bergen van Minas Gerais. Gelukkig was ik samen met een Braziliaanse vriend van mij uit Sao Paolo, dus hup op zoek naar een oplossing in het mini-stadje waar we zaten. En zowaar, we vonden een oplader die mijn batterij wel deed opladen. Helemaal happy dus. 

Echter, dit was de zoveelste keer dat mijn laptop het begaf in afgelopen jaar. Als freelance marketingcommunicatie- & eventsspecialist die vanuit overal moet kunnen werken, zijn een laptop en smartphone de allerbelangrijkste instrumenten. Die moeten gewoon werken. Punt. Helaas werd het dus voor mij nu echt tijd voor een nieuwe werklaptop na diverse oplapsessies en ruim vier jaar verder.

Mijn ‘oude’ Lenovo laptop – welke het begaf in Brazilië

Groenere keuze voor vervanging laptop

Eenmaal terug van mijn Brazilië reis ging ik op zoek naar een vervanger. Omdat ik graag als het kan groenere keuzes maak (daarom reis ik ook minder dan voorheen), was het voor mij ook logisch om als eerste te kijken bij een partij die een ‘refurbished’ of tweedehands MacBook aanbiedt. Refurbished.nl kwam toen al omhoog in mijn zoektocht. Ik werd enthousiast want naast dat ze natuurlijk een groenere optie aanbieden, planten ze ook voor iedere bestelling een boom. Dit doen ze in samenwerking met StaatsbosBeheer in het natuurgebied Lage Vuursche in Baarn. Het Utrechtse Heuvelgebied gebied gaat mij aan het hart, want als ik als kind kwam ik daar heel vaak. Vanaf september kun je dit project zien op hun website. Het is mooi om te zien dat ze naast een duurzamer optie geven voor een niet zo duurzaam product, ook het geld dat ze verdienen willen investeren in een groene toekomst. 

Verschil tussen refurbished en tweedehands

Wat is eigenlijk het verschil tussen refurbished en tweedehands? Het startpunt is hetzelfde: in beiden situaties zijn de producten gebruikt. Het verschil zit hem in dat met refurbished de producten helemaal nagekeken worden, functioneert het nog goed bijvoorbeeld en ook worden onderdelen vervangen of gerepareerd indien nodig. Ook een grondige data schoonmaak zit bij een refurbished product. 

Garantie bij refurbished.nl

Wat voor mij het allerbelangrijkste is, en dat is iets wat je niet krijgt wanneer je het op bijvoorbeeld Marktplaats koopt is: garantie. Wanneer je een product koopt via Refurbished.nl krijg je 2 jaar garantie. Dat is hetzelfde als je een nieuwe laptop koopt. Ben je nog beetje onzeker of je wel goede kwaliteit krijgt? Via Refurbished.nl is het alleen mogelijk om als bekende leverancier na een strenge controle toe te treden. Op deze manier weet je zeker dat je kwaliteit krijgt. 

Voor mij was de keuze duidelijk, als ik het hele jaar door in Nederland zou zijn en niet mijn laptop nodig hebben voor mijn werk, dan zou ik zeker weten een refurbished laptop of smartphone kopen! Wanneer Refurbished.nl het mogelijk maakt om ook in het buitenland garantie (voor mij bijvoorbeeld in Barcelona en in Brazilië zou het helemaal fantastisch zijn) te bieden, hebben ze zeker wanneer mijn huidige smartphone of Macbook het begeeft een trouwe klant! 

Waar ik uiteindelijk mee ben geëindigd? Een nieuwe Macbook Pro, en hopelijk gaat deze zo lang mee dat ik in ieder geval de aankomende 5 jaar niks meer hoef te kopen! 

– Deze blog is in samenwerking met Refurbished.nl –

Over de auteur

Avatar

Founder Vegan Travel Life: Danique is een (parttime) digital nomad met een groen hart. Missie? Laten zien dat het makkelijker is dan je denkt om bewuster te eten en te reizen. Follow your dreams! Always. Plant-based sinds 2016.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

NieuwsbriefMis geen enkel recept en avontuur!

Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang al mijn recepten, belevenissen in Barcelona en andere reisavonturen in je mailbox.