Een nieuwe naam, een nieuwe reis

Niks is zo zeker dat alles onzeker is. Zo ook een naam. Een paar jaar geleden wist ik zeker dat De Reizende Vegetariër altijd zou blijven bestaan. Vol energie ging ik aan de slag om mijn reisavonturen op te schrijven, recepten te maken en mijzelf te verdiepen in maken en onderhouden van een website.

In de tussentijd maakte ik de stap van werken voor een vaste werkgever naar voor mijzelf en ging ik volledig plantaardig eten. Inmiddels al meer dan twee jaar. In deze twee jaar heb ik zoveel geleerd over vegan eten, een vegan lifestyle en met name reizen als vegan. Ook heb ik ontzettend veel leuke en lieve (flexi) vegans ontmoet in real life en op socials zoals Instagram.

Nieuwe reis in een oud jasje

Gedurende deze reis merkte ik ook steeds meer dat het concept van De Reizende Vegetariër begon te knellen. Ik wilde meer gaan vertellen over vegan eten en mijn reis die ik daarin maak. Letterlijk naar andere landen, maar ook mijn innerlijke reis. Waar loop ik tegenaan, hoe reageren anderen en wat doet dat met mij. Mijn bloopers maar ook bijzondere en mooie momenten. Meer persoonlijk dus.

Vertrouw op je gevoel

Natuurlijk kan dat ook op De Reizende Vegetariër, want mijn twijfel was ook: met Vegan in je naam stoot je mensen eerder af. Vegetariër is in mijn ogen toegankelijker. Ondanks mijn twijfel vertrouw ik erop dat wanneer je je gevoel volgt, het altijd goed is. Het universum zal je vanzelf leiden. Dus toen ook de samenwerking tussen Sander en mij veranderde afgelopen zomer en ik dus nu alles alleen doe (daarom was het ook even ruim half jaar stil), besloot ik definitief te kiezen voor een andere naam.

Een nieuwe start voor alles. Letterlijk.

En vanaf nu heet De Reizende Vegetariër:

Vegan Travel Life - retina

Vegan Travel Life

Zoals je ziet heb ik gekozen voor een Engelse naam. Dit heb ik bewust gedaan. Tijdens mijn reizen krijg ik namelijk standaard de vraag: “Why isn’t your website in English? I would like to read your tips and try recipes”. De teleurgestelde gezichten van al die mensen, zetten mij ook aan het denken. Want waarom zou ik niet de website naast mijn moedertaal Nederlands het óók in het Engels beschikbaar maken?

Een aardbol met z’n allen

Natuurlijk is dat dubbel werk, maar het geeft zoveel meer mogelijkheden. Zo kan ik nog meer mensen inspireren met plantaardig eten, alle (reis)verhalen en mijn persoonlijke ervaringen! Tenminste, dat hoop ik dan maar 😉. Uiteindelijk met het doel om mensen op deze aardbol meer compassie voor elkaar en dieren te laten krijgen. We hebben tenslotte maar één aardbol en we moeten hier met z’n allen op leven.

Veel werk

Maar poeh, bij het omzetten van je naam komt behoorlijk veel bij kijken kan ik je vertellen! Dingen zoals een nieuw logo, domeinnaam omzetten, je url’s doorverwijzen voor seo, webanalytics, alles checken, namen op socials aanpassen (Facebook is heel omslachtig) en nog veel meer waar ik je niet meer ga vermoeien 😉.  En er staat nog veel meer op de planning.

Ik vertelde al eerder over alle blogs en recepten beschikbaar te maken in het Engels. Dit is een groot project dus dit zal in delen gebeuren. Dat zal pas volgend jaar zijn. Dus poco a poco. Niet alles tegelijk. 

Nieuwe leuke dingen

Gaan er dan nog dingen veranderen op Vegan Travel Life? Het concept blijft hetzelfde, maar ik zal uiteindelijk de vegetarische recepten offline halen of een vegan variant voor bedenken. De restauranttips waarin ook vegetarische restaurants zitten, zal ik wel online laten staan. In praktische alle restaurants waar ik ben geweest kun je namelijk ook gewoon vegan opties bestellen 😊.

Mocht je toevallig in een van de restaurants komen en het is niet mogelijk, laat het mij dan vooral weten! Natuurlijk ben ik ook van plan om een paar hele leuke nieuwe rubrieken toe te voegen. Hier zal ik in een volgende blogpost uitgebreid over vertellen!

Hoor graag wat jij van de nieuwe naam en mijn nieuwe logo vindt! Het logo is trouwens gemaakt door de super getalenteerde én vegan: Linda Hirzmann. 😘

Liefs
Danique

Garmin vivo watch